Apple anunta o Noutate Importanta pentru Mac-uri

Apple a anuntat o noutate importanta pentru Mac-urile utilizatorilor din lumea intreaga, compania americana indeplinind o cerinta veche a clientilor sai.

Apple Noutate Importanta pentru Mac

Apple a confirmat noaptea trecuta, prin vicepresedintele Craig Federighi, faptul ca va lansa foarte curand suport APFS pentru Fusion Drive-urile din Mac-urile sale. Vicepresedintele Apple a confirmat implementarea functionalitatii in Mac-uri prin intermediul unui email care a fost trimis unei persoane ce a intrebat despre posibilitatea oferirii sale.

Apple a implementat Fusion Drive-urile in Mac-uri de ceva timp, ele fiind o combinatie de HDD-uri si SSD-uri pentru a oferi performante ridicate, insa suport APFS nu exista pentru ele. Ei bine asta urmeaza sa se schimbe, deoarece Apple ar intentiona sa implementeze su port APFS pentru Fusion Drive-uri incepand cu macOS 10.14, adica undeva din toamna.

Apple ar trebui sa anunte pe 4 iunie implementarea suportului pentru APFS in Mac-uri, functionalitatea urmand a fi testata in versiune beta pana in toamna, cand ar trebui sa fie lansata oficial. APFS este un nou sistem de administrare a fisierelor lansat de catre cei de la Apple anul trecut pentru iOS 10, el ajungand anul trecut in Mac-urile cu spatiu de stocare standard.

“Apple is planning to share news on APFS support for Fusion Drives “very soon,” according to Apple software engineering chief Craig Federighi. Federighi shared the detail after Jonathan sent him an email asking whether or not APFS was still in the works for Fusion Drives.

APFS creste substantial securitatea datelor stocate in produsele Apple, imbunatatind usor si performantele in utilizarea mediilor de stocare, asa ca e clar de ce toata lumea vrea suportul pentru Fusion Drive. Cand Apple va anunta oficial implementarea suportului pentru acest sistem de fisiere, va voi anunta printr-un articol separat.