Apple Watch: Cat de Mari sunt Vanzarile in Piata Wearable ?

Apple Watch a avut o evolutie extrem de interesanta pe piata wearable, produsul celor de la Apple fiind prezentat ca o adevarata "comoara" pentru companie.

Apple Watch Mari Vanzarile Wearable

Apple Watch este cel mai popular smartwatch din lume, dupa cum probabil stiati deja, iar conform unor noi informatii, dominarea pietei ceasurilor inteligente inca e departe de final. Apple Watch a inregistrat 40% din vanzarile de wearable-uri la nivel global, conform unor informatii oferite de catre cei de la Canalys, aici fiind cumulate vanzarile de ceasuri inteligente, bratari de fitness, etc.

Apple Watch a fost cea mai bine vanduta serie de wearable-uri in intreaga lume, in urma sa venind produsele celor de la Xiaomi si Fitbit, diferentele fiind totusi foarte mari in comparatie cu produsul Apple. Garmin si Huawei incheie top 5, insa cei de la Samsung nici macar n-au putut face parte din acest top, vanzarile lor fiind surprinzator de mici.

Apple Watch: Cat de Mari sunt Vanzarile in Piata Wearable ?

Apple Watch piata smartwatch

Apple Watch a generat mai multe vanzari chiar si decat urmatoarele doua competitoare ale Apple la un loc, iar asta spune foarte multe despre popularitatea acestui produs. Se estimeaza ca aproximativ 3.8 milioane de Apple Watch-uri au fost vandute in T1 2018, iar aceasta cifra reprezinta peste jumatate din vanzarile totale de smartwatch-uri in aceasta perioada.

Smartwatch-urile sunt atat de populare incat genereaza 80% din incasarile de pe piata wearable-urilor, desi reprezinta doar 43% din vanzari, deci preturile lor sunt cu mult mai mari. Nu se stie ce profit genereaza aceste produse, insa e destul de clar ca bratarile de fitness, si alte wearable-uri in afara smartwatch-urilor sunt destul de irelevante.

1 COMENTARIU