iOS 11: Schimbarea MAJORA pentru iPhone si iPad

iOS 11 are parte de o schimbare importanta astazi impusa de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch, ea venind ca o surpriza majora.

iOS 11 Schimbarea MAJORA iPhone iPad

iOS 11 are astazi parte de o schimbarea majora din partea companiei Apple pentru iPhone si iPad, compania americana luand destul de multi utilizatori prin surprindere cu decizia. Incepand de noaptea trecuta, iOS 11.3.1 NU mai este semnat de catre Apple pentru instalare pe iPhone, iPad si iPod Touch, astfel ca iOS 11.4 ramane singura versiune ce poate fi instalata.

Decizia celor de la Apple vine in aceeasi zi in care solutia de semi-jailbreak Houdini a fost actualizata pentru a fi compatibila cu iOS 11.3.1, o solutie de jailbreak complet fiind deasemenea in lucru. Practic, iOS 11.3.1 jailbreak devine indisponibil pentru cei care nu au instalata in iPhone si iPad iOS 11.3.1, sau o versiune anterioara, posibilitatea de a mai face jailbreak disparand pentru ei.

iOS 11: Schimbarea MAJORA pentru iPhone si iPad

Din pacate, cei de la Apple actioneaza cam similar dupa fiecare actualizare noua lansata pentru iOS, insa de acasta data a cam grabit lucrurile din cauza solutiilor de jailbreak. Era de asteptat ca Apple sa blocheze la un moment dat posibilitatea, insa grabirea lansarii unei noi solutii de iOS 11.3.1 jailbreak i-a fortat pe cei de la Apple sa isi protejeze iOS-ul.

iOS 11.3.1 era o versiune a sistemului de operare iOS care era afectata de o vulnerabilitate importanta ce permitea exploatarea iPhone si iPad, asa ca nu trebuia sa credem ca nu urma sa fie blocata. Acestea fiind spuse, incepand de astazi, puteti instala doar iOS 11.4, iOS 11.4.1 beta si iOS 12 beta pe iPhone, iPad si iPod Touch, dar nimic altceva.