OnePlus 6: Problema URIASA de Securitate Descoperita

OnePlus 6 are o problema foarte mare de securitate descoperita imediat dupa lansare, noul model de telefon mobil punandu datele clientilor in mare pericol.

OnePlus 6 Problema Securitate

OnePlus 6 are o problema uriasa de securitate descoperita de catre cei care au intrat deja in posesia smartphone-urilor si s-au apucat sa le incerce pentru a vedea ce schimbari aduc pentru utilizatorii din lumea intreaga. Spre surprinderea numanui, aceasta problema uriasa de securitate ii permite unei persoane care are acces la OnePlus 6 sa instaleze o versiune modificata a sistemului de operare Android, desi telefonul are bootloaderul blocat.

OnePlus 6 permite instalarea oricarei imagini modificate e Android desi are bootloader-ul blocat de catre compania chinezeasca, iar totul poate fi facut chiar si fara ca debugging-ul prin USB sa fie pornit in prealabil de catre utilizator. Practic, orice persoana care are acces la un telefon OnePlus 6 poate controla telefonul oricum doreste, iar totul din cauza faptului ca OnePlus nu s-a gandit atat de departe incat sa ofere securitate avansata pentru utilizatorii telefoanelor sale.

OnePlus 6: Problema URIASA de Securitate Descoperita

OnePlus 6 ar fi trebuit sa aiba protectie pentru utilizatori din moment ce are bootloaderul blocat din fabrica, insa desigur ca atunci cand platesti putin pe un telefon mobil, nu te poti astepta sa ai parte chiar de tot ce ofera producatorii premium. Partea buna in aceasta situatie sta totusi in faptul ca este nevoie de acces fizic la telefoanele OnePlus 6 pentru ca aceasta vulnerabilitate sa fie exploatata de catre orice persoane interesata, asa ca ea nu e extrem de periculoasa.

“We take security seriously at OnePlus. We are in contact with the security researcher, and a software update will be rolling out shortly.”

OnePlus 6 este un telefon Android ieftin care ofera specificatii premium, insa din pacate se pare ca trebuie sa se faca rabat undeva pentru ca produsele de acest gen sa fie vandute atat de ieftin pe piata. In aceasta idee, daca va intrebati unde fac cei de la OnePlus rabat, ei bine aflati acum, pentru ca nu e normal ca probleme de acest gen sa existe in orice fel de telefon, indiferent cat ar costa, iar chinezii anunta ca vor rezolva problema cu o actualizare ulterioara.