OnePlus 6: PENIBIL, poate fi PACALIT cu o Poza

OnePlus 6 are un sistem de recunoastere faciala care este penibil si poate fi pacalit cu o simpla poza de catre orice persoana care vrea sa aiba acces la date.

OnePlus 6 PENIBIL PACALIT Poza

OnePlus 6 a fost lansat luna aceasta de catre compania OnePlus, telefonul fiind deja oferit pentru precomanda, iar unii au reusit sa il si testeze, asa ca avem ocazia de a afla ca sistemul de recunostere faciala este o gluma proasta. Dupa cum puteti vedea din clipul video de mai jos, OnePlus 6 poate avea sistemul de recunoastere faciala pacalit cu o simpla poza a celui care si-a inregistrat fata, cei de la OnePlus recunoscand ca securitatea nu a fost o prioritate.

OnePlus 6 are cel mai probabil sistemul standard de recunoastere faciala pe care Google l-a implementat in sistemul de operare Android, asa ca era de asteptat ca el sa nu fie pe masura asteptarilor tuturor. Dupa ce Apple a implementat Face ID pentru a oferi securitate avansata pentru recunoastere faciala, multi producatori de telefoane Android au promovat sistemele proprii similare, dar net inferioare, care pot fi pacalite extrem de usor.

OnePlus 6: PENIBIL, poate fi PACALIT cu o Poza

OnePlus 6 poate fi pacalit atat cu poze color, cat si cu poze alb negru, deci vorbim despre ceva ce este bun doar pentru ca un copil sa se joace pentru a se minuna cum telefonul se deblocheaza cand ii vede fata. Pentru utilizarea zilnica, sistemul de recunoastere faciala din OnePlus 6 nu este recomandat nici macar de catre producator, iar acest lucru arata cat de penibila este promovarea sa ca o functie a telefonului, cand lumea ar trebui sa il evite.

“We designed Face Unlock around convenience, and while we took corresponding measures to optimise its security we always recommended you use a password/PIN/fingerprint for security. For this reason Face Unlock is not enabled for any secure apps such as banking or payments. We’re constantly working to improve all of our technology, including Face Unlock.”

OnePlus 6 poate fi laudat pentru faptul ca ofera specificatii de top la un pret injumatatit fata de cel al telefoanelor Android premium competitoare, insa a copiat cate putin de la concurenta pentru a avea succes. Acestea fiind spuse, daca intentionati sa cumparati un OnePlus 6, nu folositi sistemul de recunoastere faciala pentru a va debloca telefonul pentru ca acesta este complet nesigur, si poate fi pacalit inclusiv cu poze alb negru.