Inteligenta Artificiala iti Detecteaza Miscarile prin Pereti

Inteligenta artificiala a evoluat atat de mult incat o noua tehnologie permite folosirea ei pentru a detecta miscarile oamenilor chiar si in spatele peretilor.

Inteligenta Artificiala Detecteaza Miscarile Pereti

Inteligenta Artificiala a evoluat extrem de mult in ultimii ani, iar acum a ajuns in punctul in care este capabila sa detecteze miscarilor oamenilor chiar si prin pereti, ceva cu adevarat incredibil. Fara a folosi vreun aparat radar, inteligenta artificiala poate folosi semnale wireless pentru a detecta miscarile oamenilor prin pereti, sau diverse obiecte statice.

Cercetatorii de la MIT CSAIL au reusit sa dezvolte un sistem de acest gen bazat pe inteligenta artificiala, inregistrari video ale miscarilor oamenilor si reprezentari ale semnalelor reflectate de catre ei fiind utilizate. In clipul video de mai jos puteti vedea cum percepe inteligenta artificiala miscarile oamenilor prin pereti, totul parand desprins dintr-un film SF.

Inteligenta Artificiala iti Detecteaza Miscarile prin Pereti

Cercetatorii care au dezvoltat acest sistem sustin ca el este, in principal, util pentru sistemele de sanatate digitala, sau pentru monitorizarea persoanelor cu deficiente de mobilitate. Conform cercetatorilor, tehnologia dezvoltata de catre ei are o acuratete de 83% in ceea ce priveste detectarea corecta a miscarilor oamenilor, asa ca mai sa di gres uneori.

Inteligenta artificiala incepe sa fie folosita in moduri din ce in ce mai neobisnuite de catre cercetatori, iar aceasta tehnologie ar putea ridica semne de intrebare pentru foarte multa lume. Totusi, era de asteptat ca tehnologia sa evolueze intr-un asemenea mod, iar inteligenta artificiala sa ocupe un rol din ce in ce mai activ in vietile noastre.

3 COMENTARII

  1. ridica semne de intrebare doar in cazul oamenilor inteligenti cu un IQ peste o anumita limita. Oameni precum Ion si Viorel Costel, nu isi pun semne de intrebare si se bucura de AI

  2. nu fac misto, doamne fereste, doar vorbesc adevarul…oamenii simpli se bucura ca AI sa devina din ce in ce mai complex…oamenii mari, isi pun intrebari precum, cat de complex va deveni AI acesta