Prima Pagina iPhone iPhone: Apple Risca o INTERDICTIE de Vanzare din cauza Qualcomm

iPhone: Apple Risca o INTERDICTIE de Vanzare din cauza Qualcomm

Apple risca sa aiba vanzarile de telefoane iPhone interzise din cauza unei cereri facute de catre Qualcomm si aprobata de catre autoritatile din SUA.

4

iPhone Apple INTERDICTIE Vanzare Qualcomm

Apple a fost reclamata la autoritatile americane de la International Trade Commission, ITC, din SUA anul trecut ca parte a bataliei legale dintre cele doua companii, iar asta genereaza probleme. Cei de la ITC au hotrat ieri sa ii recomande unui judecator sa gaseasca Apple vinovata de incalcarea a cel putin unui brevet de inventie al celor de la Qualcomm.

Desi recomandarile celor de la ITC sunt doar atat, judecatorii americani au tendita de a le transforma in hotarari definitive fara prea multa discutie, iar pentru Apple asta e o problema. Cei de la Qualcomm au cerut interzicerea importurilor iPhone in SUA, deci implicit si a vanzarilor cand se termina stocurile, iar daca un judecator va aplica recomandarea ITC, atunci ar urma sa decida in favoarea Qualcomm.

iPhone: Apple Risca o INTERDICTIE de Vanzare din cauza Qualcomm

Qualcomm spera sa se ajunga la aceasta decizie pentru a putea forta compania Apple sa ii accepte termenii pentru a licentia tehnologiile sale, dar si pentru a incheia disputa legala globala. Brevetul de inventie pe care ITC spune ca Apple l-a incalcat are legatura cu eficientizarea consumului de energie pentru chip-urile Apple, cei din Cupertino spunand ca brevetele sunt invalide.

“If the ITC judge decides to ban some iPhone imports, Qualcomm could use that to try to persuade Apple to settle or drop several of the other patent and contract cases, legal experts have said.”

Apple nu este la prima problema de acest gen din SUA, unde a mai avut de aparat telefoanele sale iPhone si in trecut in fata altor companii care cereau interzicerea vanzarilor. In aceasta situatie e foarte posibil ca Qualcomm sa obtina castig de cauza si ca importurile telefoanelor iPhone sa fie interzise in SUA, iar cand stocurile se vor termina, vanzarile vor fi sistate.

Articolul anteriorSamsung Galaxy X: IMAGINI cu Primul PROTOTIP
Urmatorul articoliPhone 3GS va REVENI la Vanzare Luna Aceasta
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.