iPhone: Apple Risca o INTERDICTIE de Vanzare din cauza Qualcomm

Apple risca sa aiba vanzarile de telefoane iPhone interzise din cauza unei cereri facute de catre Qualcomm si aprobata de catre autoritatile din SUA.

iPhone Apple INTERDICTIE Vanzare Qualcomm

Apple a fost reclamata la autoritatile americane de la International Trade Commission, ITC, din SUA anul trecut ca parte a bataliei legale dintre cele doua companii, iar asta genereaza probleme. Cei de la ITC au hotrat ieri sa ii recomande unui judecator sa gaseasca Apple vinovata de incalcarea a cel putin unui brevet de inventie al celor de la Qualcomm.

Desi recomandarile celor de la ITC sunt doar atat, judecatorii americani au tendita de a le transforma in hotarari definitive fara prea multa discutie, iar pentru Apple asta e o problema. Cei de la Qualcomm au cerut interzicerea importurilor iPhone in SUA, deci implicit si a vanzarilor cand se termina stocurile, iar daca un judecator va aplica recomandarea ITC, atunci ar urma sa decida in favoarea Qualcomm.

iPhone: Apple Risca o INTERDICTIE de Vanzare din cauza Qualcomm

Qualcomm spera sa se ajunga la aceasta decizie pentru a putea forta compania Apple sa ii accepte termenii pentru a licentia tehnologiile sale, dar si pentru a incheia disputa legala globala. Brevetul de inventie pe care ITC spune ca Apple l-a incalcat are legatura cu eficientizarea consumului de energie pentru chip-urile Apple, cei din Cupertino spunand ca brevetele sunt invalide.

“If the ITC judge decides to ban some iPhone imports, Qualcomm could use that to try to persuade Apple to settle or drop several of the other patent and contract cases, legal experts have said.”

Apple nu este la prima problema de acest gen din SUA, unde a mai avut de aparat telefoanele sale iPhone si in trecut in fata altor companii care cereau interzicerea vanzarilor. In aceasta situatie e foarte posibil ca Qualcomm sa obtina castig de cauza si ca importurile telefoanelor iPhone sa fie interzise in SUA, iar cand stocurile se vor termina, vanzarile vor fi sistate.

4 COMENTARII

  1. Eu am inteles ca ar putea fi interzise la vanzare toate device-urile cu modem Intel in care Apple a implementat reducerea consumului de energie copiata de la Qualcomm.
    Sunt 6 brevete neesentiale, care nu sunt supuse regimului FRAND.
    Interesanta solutia ce va fi data , pt ca de data asta e vorba de doua companii americane nu de straini , de care sa-si bata americanii joc prin ignorarea/anularea deciziilor judecatoresti .