iOS 12: Functia care iti Poate SALVA Viata

iOS 12 are implementata o noua functie foarte interesanta de catre compania Apple, aceasta fiind gandita pentru a ajuta la salvarea vietilor utilizatorilor iPhone.

iOS 12 Functia SALVA Viata

iOS 12 are integrata o functie extrem de utila care poate salva vietile oamenilor, compania Apple anuntand oficial astazi ca o ofera pentru utilizatorii din SUA, si cam atat momentan. Conform celor de la Apple, incepand cu iOS 12, serviciul de urgenta 911 din SUA va primi locatia unui iPhone in momentul in care utilizatorul acestuia initiaza apelul pentru a cere ajutor.

iOS 12 va transmite in mod securizat locatia telefonului iPhone catre operatorii serviciului de urgenta 911 in momentul in care este initiat un apel telefonic, astfel incat acestia sa ajunga mai repede la persoana. Apple a implementat deja o functie numita Hybridized Emergency Location, HELO, care estimeaza locatia unei persoane care suna la 911 folosind GPS-ul si modemul GSM

iOS 12: Functia care iti Poate SALVA Viata

iOS 12 va avea un sistem implementat de catre Apple in parteneriat cu o companie numita Rapid SOS, acesta avand menirea sa faca localizarea oamenilor mult mai rapida si mai exacta. Desigur ca implementarea se face deocamdata doar in SUA pentru ca acolo oamenii gandesc dincolo de propriile nevoie, dar ea ar putea ajunge si in Romania, poate chiar cu iOS 12.

“iPhone users in the United States who call 911 will be able to automatically and securely share their location data with first responders beginning later this year with iOS 12, providing faster and more accurate information to help reduce emergency response times.”

iOS 12 are implementata aceasta functie deoarece 80% dintre apelurile facute la 911 vin de la telefoane mobile, asa ca localizarea mai rapida a apelantului este extrem de importanta. Desigur ca pentru ca aceasta functie din iOS 12 sa fie implementata si in alte tari este nevoie de cooperarea autoritatilor, asa ca voi cand credeti ca am putea avea asa ceva in Romania ?