Google: Schimbarea IMPORTANTA pentru Android

Google a anuntat o schimbare foarte importanta pentru sistemul de operare Android, compania americana uimind cu o modificare asteptata de foarte multa lume.

Google Schimbarea IMPORTANTA Android

Google a anuntat o schimbare extrem de importanta pentru sistemul de operare Android si aplicatiile care pot fi instalate in telefoane prin intermediul Google Play, sau a altor magazine de aplicatii oficiale. Mai exact, compania Google a anuntat ca aplicatiile Android create folosind APK-urile oficiale, si care ajung prin serverele sale, vor avea o serie de date meta pentru securitate, care vor fi integrate in pachetul final pe care il instaleaza utilizatorii pe telefoane si tablete.

Google spune ca acest set de date meta ii poate ajuta pe utilizatori sa descopere daca o aplicatie pe care au instalat-o, sau urmeaza sa o instaleze, a fost distribuita prin Google Play, sau un alt magazin oficial de aplicatii. Schimbarea este una foarte importanta deoarece le permite utilizatorilor sa afle daca urmeaza sa instaleze o aplicatie de la un producator cunoscut si sigur, sau o aplicatie care a fost modificata de catre hackeri si ar putea contine malware.

Google: Schimbarea IMPORTANTA pentru Android

Google face aceasta schimbare pentru ca Android are o problema uriasa cu malware-ul, iar o alta solutie de a proteja utilizatorii nu prea exista, in afara de a intari securitatea si a impune limite pentru instalari. Modificarile facute de catre Google pentru aplicatii pot ajuta diversi dezvoltatori si in cu totul alte moduri, mai exact, unii pot proteja aplicatiile impotriva modificarilor nedorite, sau pot afla mai ulte informatii privind modul in care acestea sunt utilizate.

“Apps have to be “signed” to verify their contents. Adding metadata to this signature ensures we will have DRM in every app eventually. Developers want us all to have access to the apps they create. More downloads mean more exposure and more income via sales or ad revenue. That’s what app developers want.”

Google incearca in mod constant sa implementeze schimbari pentru Android care sa intareasca securitatea utilizatorilor si sa imbunatateasca experienta de utilizare pe telefoane si tablete. In aceasta idee, este de asteptat ca in viitorul nu foarte indepartat sa vedem si alte modificari majore facute pentru Android si modul in care sunt distribuite aplicatiile celor de la Google, deci ramane doar de vazut ce urmeaza sa mai fie anuntat de catre compania americana.

4 COMENTARII

  1. Sau ia-ți iPhone…
    555 de Lei pentru antivirus pe telefon?!?!?
    Doamne, Maica Domnului, dacă e posibil așa ceva…!!!! Sunt șocat total! Nu am cuvinte!

    Și eu sunt un individ care cheltuiește 6-10.000$ anual pentru device-uri și gadget-uri și software, dar așa ceva… WOW!!!