Utilizatorii Android Aleg iPhone in Numar tot mai MARE

Utilizatorii Android aleg iPhone in numar tot mai mare in momentul de fata, compania Apple parand sa fi gasit cheia succesului in a isi creste vanzarile.

Utilizatorii Android Aleg iPhone Numar MARE

Utilizatorii Android incep sa cumpere telefoane iPhone in numar din ce in ce mai mare, iar conform unei companii americane, cei de la Apple au reusit sa atraga un numar consistent de utilizatori in ultimele luni. Mai exact, in perioara octombrie 2017 – martie 2018, intre 15% si 20% dintre cei care au cumparat un iPhone au detinut un telefon Android inainte, deci vorbim despre un numar foarte mare de persoane care au inceput sa aleaga telefoanele Apple.

Apple a vandut aproape 130 de milioane de telefoane iPhone in aceasta perioada, iar confirm celor de la CIRP, pana in 26 de milioane dintre unitati au fost cumparate de catre fosti utilizatori de telefoane Android. Cifra este una foarte mare, iar cei care au renuntat la sistemul de operare al Google pentru cel al Apple, au ales sa cumpere multe telefoane cu ecran mare, 39% dintre achizitiile acestora fiind pentru telefoane din seria Plus, care au ecrane de 5.5 inch.

Utilizatorii Android Aleg iPhone in Numar tot mai MARE

Utilizatorii Android iPhone Numar MARE 1

Dintre toate modelele iPhone vandute de catre compania Apple in cele 6 luni, modelele din seria iPhone 8 au fost cele mai cautate de catre utilizatorii Android, ele fiind urmate de seria iPhone 7, cele 6/6S, iPhone SE, iar iPhone X e pe ultimul loc. Nu e deloc surprinzator faptul ca utilizatorii Android evita iPhone X, telefonul avand un pret de vanzare foarte mare, cu subventii foarte mici oferite pentru el, asa ca oamenii au ales ce e mai convenabil.

“Apple has had varying success, with seasonal variation in the percentage of buyers that are making the switch. We analyzed how Android owners that switch to Apple iPhones differ from repeat iPhone buyers. The former Android users gravitate to the lowest-priced iPhone models, which makes sense to us, with Android phones offering a wide range of models, many at relatively low-price points. And since everything on an iPhone is new to them, there is less value in purchasing the latest flagship model with the most advanced features.”

Apple incearca de ani de zile sa fac noi campanii tot mai bune pentru a atrage mai multi utilizatori din lumea Android catre telefoanele iPhone, iar datele de acum arata ca pana acum strategia a fost una buna. Desigur ca Apple are nevoie de telefoane mult mai interesante pentru a atrage si mai multi utilizatori ai platformei Android catre telefoanele sale iPhone, insa chinezii aduc telefoane tot mai interesante, cu care Apple va avea mult de lupta.