iPhone X Plus: Samsung PIERDE Exclusivitatea cu Apple

iPhone X Plus este telefonul care incheie exclusivitatea celor de la Samsung cu Apple, coreenii primind o lovitura dura care ii va lasa fara multi bani.

iPhone X Plus Samsung PIERDE Exclusivitate Apple

iPhone X Plus va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, iar conform unor informatii aparute astazi, Samsung urmeaza sa pierda o exclusivitate pe care a castigat-o cu lansarea iPhone X, in 2017. Mai exact, iPhone X Plus va avea ecrane OLED produse nu doar de catre cei de la Samsung, ci si de catre compania LG Display, in care cei de la Apple au facut o investitie serioasa pentru a isi asigura un al doilea furnizor pentru asemenea componente.

iPhone X Plus urmeaza sa aiba intre 2 si 4 milioane de ecrane OLED fabricate de catre cei de la LG, iar investitia de 2.67 miliarde de dolari facuta de catre Apple in coreeni arata primele rezultate in 2018. Desi cifra de 2 – 4 milioane de ecrane pentru iPhone X Plus este una mica, ea reprezinta totusi inceputul unei probleme pentru cei de la Samsung, care pierd o parte dintre comenzile celor de la Apple, si vor pierde mult mai multe in urmatorii ani.

iPhone X Plus: Samsung PIERDE Exclusivitatea cu Apple

iPhone X Plus a fost initial anuntat ca fiind pregatit pentru lansare doar cu ecrane fabricate de catre cei de la LG Display, insa compania e incapabila deocamdata sa produca atatea componente cat are nevoie Apple. In ciuda acestui lucru, intrarea sa in lantul de parteneri pentru fabricarea componentelor iPhone X Plus ii permite companiei Apple sa impuna termeni mai favorabili in negocierile cu Samsung pentru achizitia acestor ecrane OLED.

“The first OLED screens from LG Display will be used in one model of the new iPhones slated for release this year, the people said. LG Display wants to supply all the screens for that Apple model, though it is not clear it can yet achieve that, one of the people said. The shipment is subject to two layers of approval, the first of which is expected around July.”

iPhone X Plus este doar inceputul pentru cei de la LG Display, compania coreeana dorind sa ofere chiar mai mult pentru Apple, iar anul viitor ar putea fabrica ecrane OLED si pentru modelele de 5.8 inch, sau 6.1 inch. Apple ar vrea ca de anul viitor sa lanseze noi modele ale iPhone care au doar ecrane OLED, asa ca iPhone X 2018 si iPhone X Plus ar putea fi ultimele modele noi care vin cu ecrane OLED, iar iPhone 9 ultimul model nou cu ecran LCD.