iPhone: Partener NOU pentru Retelele 5G

iPhone ar putea avea modemuri 5G produse de catre un partener nou al companiei Apple, o companie chinezeasca dorind sa castige comenzi pentru el.

iPhone Partener NOU Retelele 5G 349935

iPhone va avea 5G integrat de catre compania Apple, poate chiar incepand cu anul 2019, insa pentru ca asta sa se intample e nevoie de modemuri speciale, iar ofertele incep sa vina. Separat de Qualcomm si Intel, care sigur au inceput sa trimita oferte catre Apple pentru modemuri 5G, americanii ar putea apela inclusiv la cei de la MediaTek pentru aceste tehnologii.

Cei de la MediaTek au intrat recent in lantul de distributie al Apple si produc HomePod pentru cei din Cupertino, insa vor deasemenea sa produca inclusiv modemuri 5G pentru iPhone. MediaTek incearca sa convinga Apple ca ale sale componente sunt suficient de bune pentru a fi folosite in iPhone, iar daca o face, Qualcomm ar putea avea probleme mari.

iPhone: Partener NOU pentru Retelele 5G

Apple cauta de mult o alternativa la Qualcomm pentru a cumpara modemuri pentru iPhone, insa cei de la Intel nu s-au dovedit a fi solutia de care cei din Cupertino aveau nevoie. Intel va furniza 70% din modemurile pentru iPhone 11, iar cei de la MediaTek vor ca pentru modelele urmatoare sa fie inclusi pentru a furniza un procent din aceste componente.

“MediaTek released its 5G modem six months ahead of the original schedule, indicating that it aims to enhance its presence in the 5G market with an ultimate goal of winning orders from Apple. And prior to finalizing the 5G modem orders, MediaTek is likely to secure customized Wi-Fi chip orders from Apple for its HomePod devices.”

5G-ul este tehnologia pentru care se vor lupta producatorii de telefoane si operatorii telecom in urmatorii ani, iPhone urmand a avea inclus suport pentru acest standard, insa deocamdata nu se stie prin cine. Intel ar putea fi unul dintre parteneri, dar cei de la Qualcomm ar putea fi dati deoparte in favoarea producatorului pe care multe companii chinezesti l-au ales.