Samsung: Functia INCREDIBILA in PREMIERA pentru Telefoane

Samsung dezvolta o functie inovatoare care va fi oferita in premiera pentru telefoane, compania coreeana incercand sa uimeasca lumea intreaga cu oferirea sa.

Samsung Functia PREMIERA Telefoane 350068

Samsung inoveaza pentru telefoane, iar astazi vorbim despre o functie pe care deocamdata nu o avem in smartphone-uri, dar care poate fi implementata de catre coreeni in viitorul nu foarte indepartat. Cercetatorii de la Samsung Display au reusit sa creeze o tehnologie foarte interesanta care le permite utilizatorilor nu doar sa isi scaneze amprentele prin telefoane, ci sa foloseasca acel cititor de amprente pentru a-si masura temperatura corpului cand au nevoie.

Samsung ofera posibilitatea de a masura tensiunea arteriala cu senzori speciali implementati in actualele telefoane, insa pentru viitor se pare ca de la compania coreeana urmeaza sa avem parte de mult mai mult. Separat de faptul ca telefoanele vor putea masura temperatura corplui prin cititorul de amprente, inginerii de la Samsung spun ca aceasta tehnologie va creste substantial siguranta telefoanelor dupa implementarea ei oficiala, indiferent cand se va intampla asta.

Samsung: Functia INCREDIBILA in PREMIERA pentru Telefoane

Samsung Functia PREMIERA Telefoane 350068 1

Samsung sustine ca prin implementarea in cititoarele de amprente a posibilitatii de a masura temperatura corpului, utilizatorii beneficiaza de siguranta ridicata, deoarece doar o persoana vie va putea debloca un smartphone. Aceasta tehnologie este practic o masura suplimentara de securitate care va impiedica deblocarea telefoanelor folosind amprente reproduse de catre terti, dar in celasi timp va impiedica autoritatile sa deblocheze telefoanele persoanelor care au decedat, lucru care s-a intamplat deja in cel putin un caz.

“In order to prevent the fingerprint forgery using artificial fingerprints, temperature of human finger skin can be detected using temperature sensors to distinguish real and counterfeit fingerprints…improving security levels further. … to monitor the temperature range of human finger skin, which enables the recognition of artificial fingerprints, thus improving security.”

Samsung se pregateste sa renunte la cititoarele de amprente din telefoanele premium incepand cu Samsung Galaxy S10, asa ca anuntarea dezvoltarii acestei tehnologii vine intr-un moment destul de neobisnuit, din moment ce aceste cititoare de amprente vor disparea. In ciuda acestui lucru, telefoanele care vor mai oferi in continuare cititoare de amprente ar putea avea functionalitate avansata oferita de catre aceasta tehnologie dezvoltata de catre Samsung, dar si o securitate mult mai ridicata, ceva ce toata lumea isi doreste, in final.