Google: Sistemul care URMARESTE TOT ce Faci

Google a creat un sistem care urmareste tot ceea ce fac utilizatorii sai cu Android, iar multumita lui a reusit sa obtina rezultate foarte bune pana acum.

Google Sistem URMARESTE TOT Faci 350287

Google are un sistem de inteligenta artificiala extrem de avansat, compania americana folosind tehnologiile de acest gen intr-o varietate de servicii, iar seful diviziei care supravegheaza una dintre ele a vorbit despre importanta AI-ului. Chi Huai-hsin conduce una dintre diviziile Google care se ocupa cu dezvoltarea de sisteme de inteligenta artificiala, el creand o tehnologie care urmareste utilizatorii Google Play si le face recomandari pentru aplicatii pe care sa le instaleze.

Google stie ca oamenii sunt foarte diferiti, si ca au nevoie de recomandari cat mai exacte pentru aplicatii pe care sa le instaleze in telefoane si tablete, asa ca a urmarit tabieturile multor oameni pentru a sti ce sa le recomande. Google sustine ca stie ce fel de aplicatii sunt preferate de catre utilizatorii de telefoane si tablete, insa si cand sa le recomande, deoarece oamenii prefera sa instaleze anumite aplicatii la anumite ore, si alte aplicatii la cu totul alte ore.

Google: Sistemul care URMARESTE TOT ce Faci

Google analizeaza constant datele privind interactiunile utilizatorilor Android cu Google Play, iar asa stie cand sa le recomande jocuri, aplicatii de productivitate, navigatie, sau cele pentru filme si seriale online. Google stie si ce fel de recomandari de aplisatii sa faca in baza varstei pe care o au utilizatorii, si monitorizeaza constant schimbarile de tabieturi pentru a se asigura intotdeauna ca face doar cele mai bune recomandari pentru utilizatorii sistemului Android.

“Google has successfully utilized machine learning technology to create accurate personalized, situational app recommendation systems, having boosted the installation rate for apps at Google Play by 3.3%. Google’s recommendation systems have three major principles to follow. First, recommended app contents must boast multiplicity and meet personalized needs. Second, the interfaces for all the app products must be constantly optimized with the assistance of machine learning. Third, Google recommendation systems must be applicable to all the users instead of specific ones.”

Google spune ca toata aceasta monitorizare a ajutat-o sa creasca numarul de descarcari de aplicatii din Google Play cu aproximativ 2 miliarde, o cifra foarte mare, care cel mai probabill va creste in viitor. Google s-a specializat in dezvoltarea de sisteme de inteligenta artificiala, si foloseste cu succes aceste tehnologii in foarte multe servicii pe care le ofera pentru clienti, insa desigur ca mai are si foarte multe de imbunatatit la ele pentru a oferi o experienta cat mai buna.