Huawei NU se TEME de SANCTIUNILE Americanilor

Huawei nu se teme de sanctiunile pe care SUA le-ar putea impune, chinezii fiind intr-o situatie foarte similara cu cea in care s-a aflat ZTE.

Huawei NU TEME SANCTIUNILE Americani 350405

Huawei se afla intr-o pozitie foarte delicata in SUA, iar asta deoarece FBI, CIA, si NSA, au recomandat acum catva timp ca toata lumea sa evite sa cumpere produsele companiei chinezesti din tara, sau de oriunde altundeva. Huawei nu a scapat doar cu atat, iar asta deoarece in aprilie a fost pornita o ancheta de catre Ministerul Justitiei din SUA, cei de acolo dorind sa afle daca nu cumva chinezii au incalcat sanctiunile impuse Iranului si au vandut diverse produse acolo.

Huawei ar putea fi in situatia celor de la ZTE, care au avut interdictii de export impuse impotriva lor din cauza vanzarii unor echipamente si produse catre Iran, insa cei de la Huawei nu se tem de posibilele sanctiuni. Huawei risca sa treaca prin aceleasi probleme ca ZTE, care va si plati o amenda foarte mare pentru incalcarea sanctiunilor, insa cu ajutorul lui Donald Trump, compania a scapat de interdictii si isi va putea continua activitatea fara probleme in SUA.

Huawei NU se TEME de SANCTIUNILE Americanilor

Huawei cumpara de la companii americane chip-uri folosite in fabricarea produselor sale, iar daca SUA i-ar aplica o interdictie de export, atunci nu si-ar mai putea produce telefoanele, tabletele, dar si alte tipuri de produse. Desigur ca si Android e preluat tot de la Google, adica tot din SUA, deci o interdictie similara celei impuse impotriva ZTE ar lasa Huawei fara elementele esentiale folosite in multe dintre produsele pe care le vinde la nivel global in momentul de fata.

“China’s Huawei, the world’s largest maker of telecommunication network equipment, does not see itself becoming the target of U.S. sanctions and will keep buying U.S. chips this year. It would be hard to imagine. Ten years ago we put in place a system to control our exports, which has become very efficient. Our policy is to closely implement all laws and regulations introduced by Europe, the United Nations and the United States.”

Huawei spune totusi ca nu se teme de posibile sanctiuni impuse de catre americani, in ciuda riscului la care se expune, iar asta deoarece sustine ca respecta toate regulile impuse de catre americani, dar si de catre europeni. Ce se va intampla cu ancheta deschisa impotriva celor de la Huawei nu stie nimeni deocamdata, insa daca a incalcat intr-adevar sanctiunile impuse impotriva Iranului, atunci risca sa fie sanctionata de catre SUA.