App Store a implinit 10 ani de Existenta

App Store implinit 10 ani Existenta 350590

App Store a implinit astazi 10 ani de existenta, compania Apple publicand inca de saptamana trecuta o varietate de informatii privind evolutia magazinului online. Cei de la Apple au lansat App Store in 2008 pentru a le oferi utilizatorilor de iDevice-uri posibilitatea de a instala orice fel de aplicatii in iPhone pentru a-i extinde functionalitate.

App Store s-a lansat initial cu 500 de aplicatii de la o varietate de dezvoltatori, vasta majoritate dintre ele fiind disponibile exclusiv in SUA, multe dintre ele fiind oferite si acum. In momentul de fata App Store are peste 2 milioane de aplicatii disponibile, insa vasta majoritate nu genereaza descarcari pentru ca sunt foarte greu de descoperit de utilizatori.

App Store a implinit 10 ani de Existenta

App Store a generat si incasari totale de 130 de miliarde de dolari in aceasta perioada, vasta majoritate in ultimii ani, 100 de miliarde de dolari ajungand la dezvoltatorii de aplicatii. App Store este oferit in momentul de fata in cateva zeci de tari de pe glob, oferind posibilitatea de achizitie de aplicatii in o varietate de valute din respectivele tari de pe glob.

App Store genereaza 500 de milioane de vizite saptamanal de la cele 1 miliard de iDevice-uri active in lumea intreaga, deci jumatate din ele acceseaza magazinul in fiecare saptamana. App Store nu mai este cel mai mare magazin de aplicatii, nu mai genereaza cele mai mari descarcari, insa ramane cel care genereaza cei mai multi bani pentru dezvoltatori.