Google: Amenda URIASA Pregatita de catre UE

Google urmeaza sa aiba impusa o amenda uriasa de catre Uniunea Europeana, prin Comisia Europeana, din cauza modului in care controleaza Android in Europa.

Google Amenda URIASA Pregatita UE 350567

Google se pregateste pentru o amenda uriasa pe care Uniunea Europeana urmeaza sa o impuna prin Comisia Europeana, ea avand legatura cu sistemul de operare Android, implementat in foarte multe produse electronice. Comisia Europeanza a investigat Google timp de mai bine de un an pentru a vedea daca americanii ii obliga pe parteneri sa ofere in mod standard acces la motorul sau de cautare, plus Google Chrome, in detrimentul altor solutii terte.

Google a afirmat ca nu face asta, dar toti producatorii de telefoane Android ofera in mod standard motorul de cautare Google Search ca fiind cel predefinit pentru a cauta orice pe internet, Google Chrome fiind deasemenea integrat pentru browsing. Cei de la Samsung ofera si solutii proprii pentru navigare pe internet in Android, insa Google le impune sa ofere motorul sau de cautare ca fiind cel predefinit, impreuna cu alte servicii proprii prin aplicatii disponibile standard in sistemul de operare.

Google: Amenda URIASA Pregatita de catre UE

Google risca o amenda de cateva miliarde de euro, probabil cel putin 3, insa aceasta ar fi a doua pe care compania americana o primeste in doar doi ani, prima fiind impusa din cauza modului in care prezenta rezultatele cautarilor pentru magazine online. Totusi, daca Google va avea aceasta amenda noua impusa din cauza Android, atunci va trebui sa faca si schimbari mari pentru sistemul de operare, serviciile sale urmand a deveni optionale pentru producatori, nu obligatorii.

“Google could face a record penalty this month from European regulators for forcing its search and Web-browsing tools on the makers of Android-equipped smartphones and other devices. The punishment from Margrethe Vestager, the European Union’s competition chief, is expected to include a fine ranging into the billions of dollars. At the heart of the E.U.’s looming decision are Google’s policies that pressure smartphone and tablet manufacturers that use Google’s Android operating system to pre-install the tech giant’s own apps.”

Google ar putea fi nevoita sa incheie acorduri cu partenerii sai pentru a isi putea oferi serviciile in mod predefinit in cadrul sistemului de operare Android, sansele ca ele sa dispara complet fiind practic nule. Daca va fi impusa aceasta amenda de catre Comisia Europeana, atunci Google va pierde cu siguranta destui bani, insa va gasi cel mai probabil metode de a rezolva problemele astfel incat Comisia Europeana sa nu o mai investigheze prea curand.