Digi, Orange, Telekom, Vodafone: Vitezele de Internet Mobil

Digi, Orange, Telekom, Vodafone au vitezele de internet mobil in Romania comparate pentru a vedea care dintre cei trei operatori are suprematia in tara.

12

Digi, Orange, Telekom, Vodafone Vitezele Internet Mobil

Digi, Orange, Telekom, Vodafone au vitezele de internet mobil in Romania prezentate de catre cei de la ANCOM intr-o comparatie menita sa iti spuna pe care dintre cei trei operatori sa ii alegi daca vrei cea mai buna viteza. Din pacate observam in continuare ca vitezele de internet mobil in Romania la Digi, Orange, Telekom, Vodafone nu depasesc 25 Mbps, o valoare foarte mica, in conditiile in care toti au retele 4G cu acoperire destul de extinsa.

Orange are cele mai bune viteze de internet mobil in Romania, conform celor de la ANCOM, oferind 24.52 Mbps pentru download si 9.62 Mbps pentru upload, investitiile in reteaua 4G vazandu-se din plin aici. Vodafone ocupa locul al doilea cu viteze de download de 23.46 Mbps si 12.51 Mbps pentru upload, diferenta fata de Orange fiind infima pentru download, insa mare pentru upload, unde cifrele sunt oricum foarte mici, din pacate pentru noi, dar situatia e fix aceeasi pentru toata lumea.

Digi, Orange, Telekom, Vodafone: Vitezele de Internet Mobil

Digi, Orange, Telekom, Vodafone Vitezele Internet Mobil

Telekom ramane in continuare pe pozitia a 3-a in topul celor mai bune viteze de internet mobil, oferind 20.18 Mbps pentru download si 9.98 Mbps pentru upload, reusind sa intreaca Orange pentru upload. Digi este operatorul cu cele mai proaste viteze de internet mobil, in continuare, oferind doar 8.4 Mbps pentru download si 2.81 Mbps pentru upload, in medie, reteaua sa avand si cea mai proasta acoperire.

Digi, Orange, Telekom, Vodafone aduna impreuna cam 37 de milioane de clienti, conform raportarilor trimestriale si anuale facute de catre fiecare operator, aici incluzandu-se atat SIM-urile cu abonamente, cat si cele care sunt cartele preplatite. Digi, Orange, Telekom, Vodafone genereaza anual si venituri de aproape 4 miliarde de euro in Romania, insa in ciuda acestui lucru, am ramas cu media vitezelor de internet mobil in anul 2012, iar asta in conditiile in care se discuta despre lansarea retelelor 5G in tara noastra.