Digi, Orange, Telekom, Vodafone: Vitezele de Internet Mobil

Digi, Orange, Telekom, Vodafone au vitezele de internet mobil in Romania comparate pentru a vedea care dintre cei trei operatori are suprematia in tara.

Digi, Orange, Telekom, Vodafone Vitezele Internet Mobil

Digi, Orange, Telekom, Vodafone au vitezele de internet mobil in Romania prezentate de catre cei de la ANCOM intr-o comparatie menita sa iti spuna pe care dintre cei trei operatori sa ii alegi daca vrei cea mai buna viteza. Din pacate observam in continuare ca vitezele de internet mobil in Romania la Digi, Orange, Telekom, Vodafone nu depasesc 25 Mbps, o valoare foarte mica, in conditiile in care toti au retele 4G cu acoperire destul de extinsa.

Orange are cele mai bune viteze de internet mobil in Romania, conform celor de la ANCOM, oferind 24.52 Mbps pentru download si 9.62 Mbps pentru upload, investitiile in reteaua 4G vazandu-se din plin aici. Vodafone ocupa locul al doilea cu viteze de download de 23.46 Mbps si 12.51 Mbps pentru upload, diferenta fata de Orange fiind infima pentru download, insa mare pentru upload, unde cifrele sunt oricum foarte mici, din pacate pentru noi, dar situatia e fix aceeasi pentru toata lumea.

Digi, Orange, Telekom, Vodafone: Vitezele de Internet Mobil

Digi, Orange, Telekom, Vodafone Vitezele Internet Mobil

Telekom ramane in continuare pe pozitia a 3-a in topul celor mai bune viteze de internet mobil, oferind 20.18 Mbps pentru download si 9.98 Mbps pentru upload, reusind sa intreaca Orange pentru upload. Digi este operatorul cu cele mai proaste viteze de internet mobil, in continuare, oferind doar 8.4 Mbps pentru download si 2.81 Mbps pentru upload, in medie, reteaua sa avand si cea mai proasta acoperire.

Digi, Orange, Telekom, Vodafone aduna impreuna cam 37 de milioane de clienti, conform raportarilor trimestriale si anuale facute de catre fiecare operator, aici incluzandu-se atat SIM-urile cu abonamente, cat si cele care sunt cartele preplatite. Digi, Orange, Telekom, Vodafone genereaza anual si venituri de aproape 4 miliarde de euro in Romania, insa in ciuda acestui lucru, am ramas cu media vitezelor de internet mobil in anul 2012, iar asta in conditiile in care se discuta despre lansarea retelelor 5G in tara noastra.

12 COMENTARII

  1. Da Vodafone si orange e tare la internet mobil.
    Am vazut la Fundata, Cheile Gradistei, Fundatica la 1300 m altitudine , doar DigiMobil avea LTE si semnal la telefonul mobil.Am fost vreo 75 de persoane si le am imprumutat telefonul sa si poata suna copilasii si sotiile?

  2. Go 7 la F CG si FU sa te convingi.
    Iti dau lacrimile si iti pui iPhonul sub roata din spate , dai marsarier daca ai o+v????

  3. Tu care ai scris acest articol l-ai scris asa sa te afli in treaba sau te-ai documentat inainte?
    Ai testat tu reteau digi sa spui ca are cea mai proasta acoperire?
    sunt zone in creeri muntilor unde digi are semnal 3G daca intelegi ce vreau sa spun….

  4. Foarte pertinent. Are Digi acoperire in creierii muntilor, dar nu la marginea oraselor. Digi are acoperire acolo multumita Vodafone, nu ca ar avea o retea grozava. Hai sa fim seriosi.

  5. Ieftin și bun nu exista ! Dar scump și prost da ! Digi e praf la date în afara orașelor , au împrumutat de la Orange și Vodafone 64kb/s ! Majoritatea celulelor din rural nu au transmisii de date între ele și se conectează cu Orange și Vodafone cu viteza de 64kb !! Pt a le apărea semnal 4G la români …

  6. Trebuia spus Digi pe locul 3 si Telekom locul 4. In judetul Botosani nu ai deloc acoperire internet mobil la Telekom pe cind la Digi mobil e peste tot !

  7. Zaone, imi permit sa te intreb si eu:
    cum sa aiba DigiMobil semnal datorita lui Vodafone si in zona mentionata de mine mai sus , Vodafone nu are semnal aproape de loc?
    Eu cu DigiMobil plecat din Cluj spre Brasov prin Sebes ,Sibiu ,Fagaras ,Codlea,am avut LTE tot timpul.
    La intoarcere am schimbat traseul prin Sighisoara,Tg.Mures,Ludus,Turda semnalul , convorbirile si navigarea pe net a fost exact la fel, adica LTE peste tot .
    Eu sunt super multumit de DigiMobil,poate alti utilizatori nu sunt.Au la dispozitie minim 3 operatori la care se pot porta OTV?.
    Toate cele bune .

  8. Prietene in ce lume traiesti…?
    Cum poti sa aberezi ca digi are acoperire sau semnal cum vrei tu sa-i spui datorita vodafone?
    In majoritatea cazurilor digi are acoperie acolo unde au mai toti operatorii.
    Despre viteze este alta discutie…este vorba de frecvente de banda de spectru…etc
    Mai informeaza-te si tu….