iPhone X 2018: COSMARUL Operatorilor de Telefonie Mobila

iPhone X 2018 ar putea fi un adevarat cosmar pentru operatorii de telefonie mobila, compania Apple avand o schimbare foarte mare pregatita anul acesta.

iPhone X 2018 COSMARUL Operatorilor Telefonie Mobila

iPhone X 2018 ar putea fi cosmarul operatorilor de telefonie mobila daca Apple va face o schimbare pe care foarte putina lume credea ca americanii o vor implementa chiar atat de devreme in telefoane. Mai exact, cei de la Apple ar dori sa integreze un eSIM in iPhone X 2018, adica optiunea de a renunta la cartelele SIM clasice pentru a ne conecta la retelele de telefonie mobila ale operatorilor folosind doar acest eSIM si modemul GSM din telefoane.

iPhone X 2018 ar urma sa aiba integrat acest eSIM pentru ca simplifica viata oamenilor care nu sunt multumiti de beneficiile oferite de catre ofertele operatorilor de telefonie mobila, trecerea de la o retea la alta putand fi facuta printr-o simpla apasare pe ecran. Desi integrarea eSIM in iPhone X 2018 ar fi ceva foarte bun pentru clienti, operatorii de telefonie mobila ar ramane fara o foarte mare parte din controlul pe care il au asupra oamenilor.

iPhone X 2018: COSMARUL Operatorilor de Telefonie Mobila

iPhone X 2018 ar oferi mai multa libertate pentru oamenii care au nevoie de ea, insa in acelasi timp va obliga operatorii de telefonie mobila sa aiba oferte mai bune pentru a nu pierde un client in cateva secunde. Separat de astea, integrarea eSIM in iPhone X 2018 ar putea permite deasemenea oferirea functionalitatii dual-SIM in telefoane, dar cu folosirea unei singure cartele SIM fizice, conexiunea a doua fiind realizata prin modulul eSIM din telefon.

iPhone X Plus este anuntat ca singurul model in care ar urma sa fie integrat suport eSIM, compania Apple oferindu-l in Apple Watch 3 4G cu greu, dar ar intentiona sa il aduca inclusiv in iPhone. Marea problema eSIM este suportul operatorilor, iar faptul ca Apple Watch 3 4G este vandut in atat de putine tari e o dovada clara a faptului ca desi e foarte posibil ca iPhone X 2018 sa aiba eSIM, Apple nu va renunta prea curand la cartelele SIM clasice.