iPhone X 2018: COSMARUL Operatorilor de Telefonie Mobila

iPhone X 2018 ar putea fi un adevarat cosmar pentru operatorii de telefonie mobila, compania Apple avand o schimbare foarte mare pregatita anul acesta.

iPhone X 2018 COSMARUL Operatorilor Telefonie Mobila

iPhone X 2018 ar putea fi cosmarul operatorilor de telefonie mobila daca Apple va face o schimbare pe care foarte putina lume credea ca americanii o vor implementa chiar atat de devreme in telefoane. Mai exact, cei de la Apple ar dori sa integreze un eSIM in iPhone X 2018, adica optiunea de a renunta la cartelele SIM clasice pentru a ne conecta la retelele de telefonie mobila ale operatorilor folosind doar acest eSIM si modemul GSM din telefoane.

iPhone X 2018 ar urma sa aiba integrat acest eSIM pentru ca simplifica viata oamenilor care nu sunt multumiti de beneficiile oferite de catre ofertele operatorilor de telefonie mobila, trecerea de la o retea la alta putand fi facuta printr-o simpla apasare pe ecran. Desi integrarea eSIM in iPhone X 2018 ar fi ceva foarte bun pentru clienti, operatorii de telefonie mobila ar ramane fara o foarte mare parte din controlul pe care il au asupra oamenilor.

iPhone X 2018: COSMARUL Operatorilor de Telefonie Mobila

iPhone X 2018 ar oferi mai multa libertate pentru oamenii care au nevoie de ea, insa in acelasi timp va obliga operatorii de telefonie mobila sa aiba oferte mai bune pentru a nu pierde un client in cateva secunde. Separat de astea, integrarea eSIM in iPhone X 2018 ar putea permite deasemenea oferirea functionalitatii dual-SIM in telefoane, dar cu folosirea unei singure cartele SIM fizice, conexiunea a doua fiind realizata prin modulul eSIM din telefon.

iPhone X Plus este anuntat ca singurul model in care ar urma sa fie integrat suport eSIM, compania Apple oferindu-l in Apple Watch 3 4G cu greu, dar ar intentiona sa il aduca inclusiv in iPhone. Marea problema eSIM este suportul operatorilor, iar faptul ca Apple Watch 3 4G este vandut in atat de putine tari e o dovada clara a faptului ca desi e foarte posibil ca iPhone X 2018 sa aiba eSIM, Apple nu va renunta prea curand la cartelele SIM clasice.

13 COMENTARII

  1. Cred că e prea devreme….. pt. România…… iar operatorii din țară ar fi în stare să NU promoveze aceste device-uri!

  2. Fiți fără grija ca nu o sa fie atât de simplu pe cât pare . Trecerea probabil nu se va putea face fără PAC code , pe care va trebui să-l ceri operatorului care iti furnizează servicii la momentul dat. Singurul avantaj va fi faptul ca nu v-a mai trebui sa ne deplasam pentru a intra in posesia noului sim , nimic mai mult

  3. Pentru ca imediat cum un producător introduce ceva nou, fie el Apple, Samsung etc, în foarte scurt timp toată piața se aliniază și oferă același lucru. Dacă Apple sau oricine altcineva oferă asta, e începutul sfârșitului pt cartelele normale.