MacBook Pro 2018 are cele mai RAPIDE SSD-uri pentru Laptop

MacBook Pro 2018 vine cu cele mai rapide SSD-uri implementate vreodata intr-un laptop, performantele oferite fiind cu mult mai mari decat ale concurentei.

MacBook Pro 2018 RAPIDE SSD Laptop 351031

MacBook Pro 2018 vine cu o surpriza extrem de interesanta, mai exact noile laptop-uri ale companiei Apple sunt echipate cu cele mai rapide SSD-uri integrate vreodata intr-un asemenea tip de produs vandut pe pietele globale. Puteti vedea in imaginea de mai jos o demonstratie a unui test de performante realizat pe un MacBook Pro 2018 echipat cu un SSD nou, probabil de la Samsung, sau Toshiba.

Un MacBook Pro 2018 de 13 inch de 2500 de dolari a fost testat, el avand un procesor i7 la 2.7 GHz, 16 GB RAM si un SSD de 512 GB, acesta obtinand viteze de citire de pana la 3.2 GB/s, si de pana la 2.2 GB/s pentru scriere. Acestea sunt cele mai mari viteze obtinute pentru vreun SSD integrat intr-un laptop, iar SSD-urile de capacitate mai mare pot oferit performante si mai bune decat cel de 512 GB.

MacBook Pro 2018 are cele mai RAPIDE SSD-uri pentru Laptop

MacBook Pro 2018 RAPIDE SSD Laptop 351031 1

MacBook Pro 2018 ofera, in medie, pentru SSD-ul de 512 GB viteze medii de citre de 2.6 GB/s, ceva uimitor pentru un laptop, insa cei de la Apple par sa fi optimizat extrem de bine chip-ul care controleaza transferul de date. Facand o comparatie cu SSD-urile care au inregistrat pana acum cele mai mari viteze de transfer de date pentru laptop, MacBook Pro 2018 ofera performante cu 30% mai mari.

“I had to do a double take when I saw how quickly the new 13-inch MacBook Pro duplicated 4.9GB worth of data. It took 2 seconds, which comes out to a rate of 2,519 megabytes per second. That’s insane. So we also ran the BlackMagic Disk Speed test for macOS, and the system returned an average write speed of 2,682 MBps. To be fair, Apple’s relatively new APFS file system is designed to speed up file file copies using a technology Apple calls Instant Cloning. But a win is a win.”

MacBook Pro 2018 nu este ieftin, insa iata ca ofera performante de top pentru banii platiti, dar modelul testat este cu 700 de dolari mai scump decat cel de baza listat de catre compania Apple pe website-ul sau. In aceasta idee, va fi interesant de vazut cata lume va opta pentru modelele de acest gen si se va lauda cu performantele lor pe retelele de socializare.

24 COMENTARII

  1. Apple a optimizat chipul care face transferul de date ? Nu prea cred . Chipul nu e facut de Apple asa ca nu au ce optimiza.
    Cel mai probabil au implementat un chip de ultima generatie care sa suporte ultimele SSD-uri la full speed.
    Ce a facut Apple e sa-si optimizeze sau imbunatateasca sistemul de fisiere APFS.

  2. Apple a optimizat chipul care face transferul de date ? Nu prea cred . Chipul nu e facut de Apple asa ca nu au ce optimiza.
    Cel mai probabil au implementat un chip de ultima generatie care sa suporte ultimele SSD-uri la full speed.
    Ce a facut Apple e sa-si optimizeze sau imbunatateasca sistemul de fisiere APFS.

  3. T2 chip este facut de Apple si optimizat de ei…daca nu folosesti nu te exprima…de pe vremea T1 chip s-a inceput cu asa ceva..si deja de la imac pro cu T2 este asa ceva…si asta pe langa APFS

  4. Deci deja imac pro si macbook pro sunt cele mai rapide…xeon, intel i9…deja este prea mult pt omul de rand sa inteleaga..aia raman cu camilele lor si sistemele lor pt gaming

  5. eu am luat i7, pt ca nu stiu daca ajuta i9 acela daca sistemul de racire nu poate face fata la acel turbo boost…si va face cpu throttling…

  6. wtf…crezi ca nu stiu si de tab s3 s4 etc…dar ma refeream ca nu mai exista nu ca nu mai face nimic pe acest segment…sunt irelevanti
    “nu prea mai exista…” invata sa intelegi cuvintele inainte sa incerci sa faci misto de cineva

  7. wtf…crezi ca nu stiu si de tab s3 s4 etc…dar ma refeream ca nu mai exista nu ca nu mai face nimic pe acest segment…sunt irelevanti
    “nu prea mai exista…” invata sa intelegi cuvintele inainte sa incerci sa faci misto de cineva

  8. sunt f relevanti ! Imping industria mai departe. Samsung face mizerii, de fapt nimeni nu prea a auzit de laptopurile lor…cine vrea windows isi ia Dell, sau pana si surface cred ca se vinde mai bine decat samsung

  9. In kkt toata lumea se compara cu Mac, toata lumea se compara cu iPhone, toata lumea se compara cu iPad ! Cand te afli pe pozitia 5a…cand ai produse ce media de pret este de 2000$…o dai pe aia cu componentele si cu alte scuze….cand samsungul iubit cu propriile componente nu este nici in top 10 cu preturi mai mici

  10. Asta înseamnă că Samsung câștigă mai bine (procentual) de pe urma componentelor decât ar câștiga de pe urma produselor asamblate.

    Știu că nu înțelegi dar îți explic eu: dacă Samsung are un cost de 30 dolari pentru a produce un SSD și il vinde cu 90 dolari, atunci rata de profit este de 200%.
    Dacă apple are un cost de producție de 1200 dolari și vinde produsul cu 2400 dolari, atunci are rata profitului net de 100%.

    Mai bine de Samsung în cazul ăsta.