App Store UMILESTE Google Play Acolo unde CONTEAZA mai Mult

App Store reuseste in continuare sa fie net superior Google Play-ului, compania Apple creand un magazin de aplicatii care deocamdata este mult mai bun.

App Store UMILESTE Google Play CONTEAZA Mult 351218

App Store nu mai este de ceva vreme cel mai mare magazin de aplicatii pentru telefoane si tablete, dar nici nu mai genereaza descarcarile cele mai multe pentru companiile Apple si Google. In ciuda acestor lucruri, App Store ramane in continuare magazinul de aplicatii care genereaza cei mai multi bani pentru dezvoltatorii de aplicatii care creeaza titluri pentru el.

App Store inca umileste Google Play in ceea ce priveste incasarile, in primele 6 luni ale anului 2018 magazinul celor de la Apple generand incasari duble fata de cel al Google. Mai exact, App Store a generat incasati de 22.6 miliarde de dolari in primul semestru din 2018, in timp ce Google Play a generat incasari de 11.8 miliarde de dolari, adica aproape jumatate.

App Store UMILESTE Google Play Acolo unde CONTEAZA mai Mult

App Store UMILESTE Google Play CONTEAZA Mult 351218 1

App Store  a inregistrat o crestere de 5 miliarde de dolari in ceea ce priveste incasarile, fata de S1 2017, sau aproximativ 27% din ceea ce a generat pentru Apple atunci. In cazul Google Play cresterea este de doar 2.7 miliarde de dolari fata de S1 2017, adica mai putin de o treime din ceea ce genera atunci magazinul companiei Google, diferenta fiind uriasa.

App Store si-a crescut si diferenta in incasari fata de Google Play, iar asta deoarece in S1 2017 ea era de 7.3 miliarde de dolari, iar acum a crescut la 11 miliarde de dolari, deci cu mai bine de 50%. Desi cei de la Google au cea mai mare platforma mobila, cel mai mare magazin de aplicatii, si genereaza cele mai multe descarcari, in materie de incasari sunt foarte departe de Apple.

26 COMENTARII

  1. Zaone, tu și cu fanii care comentează împotriva Google Play faceți o confuzie. Clasamentul ăsta ține cont doar de banii plătiți la achiziția aplicației și la app-în-purchase, însă nu luați în calcul banii generați din publicitate.

    Dacă un dezvoltator ține aplicația gratis în Google Play, asta nu înseamnă că a muncit benevol și nu încasează nimic. Sunt și alte metode de monetizare a aplicației.

    Imaginează-ți un clasament între Pro TV (gratis) și TVR (cu abonament). Ai putea spune că TVR umilește Pro TV la încasări, pentru că Pro TV nu raportează încasări din abonamente, și e gratis. Din fericire realitatea este alta, și tu ca formator de opinie, ai o anumită greutate în ceea ce scrii!
    Tu ești formator de opinii, și nu poți manipula proștii așa (sau deja o faci).

  2. Pentru publicitate sunt alte clasamente. Stii prea bine ca sunt lucruri diferite, si aplicatiile iOS au reclame in ele, asa ca hai sa ne rezumam la ce se compara, nu la cai verzi pe pereti.

  3. Pentru publicitate sunt alte clasamente. Stii prea bine ca sunt lucruri diferite, si aplicatiile iOS au reclame in ele, asa ca hai sa ne rezumam la ce se compara, nu la cai verzi pe pereti.

  4. normal , pe app store jocurile/aplicatiile sunt mai scumpe , exemplu simplu : alto’s adventure e 10 lei in app store si 0 lei in play store

  5. De asta și aplicațiile sunt muuult mai bine optimizate pentru iOS. Iar oferta de lucru pentru iOS Developer crește tot mai mult.

  6. Iar basmul cu optimizarea ? Poti sa demonstrezi in vreun fel ca cele mai importante aplicatii utilizate pe ambele platforme sunt “mai optimizate” in cazul iOS ?
    Oferta de lucru pt iOS developer ? Stii ca 85% din aplicatiile din App Store nu au fost downloadate niciodata ? Ce bani crezi ca fac developerii aia ? Si le mai ia si Apple 30% , si statul impozit etc.

  7. Păi idevice este site mixt, și chiar se scrie mai multe despre Samsung și Android decât despre livada cu mere.

    PS: te văd puțin frustrat in ultimele zile. Ești ok? Întreb cu seriozitate

  8. Pe Android o mare parte din aplicatii sunt gratis, dar afișează reclame. Cei ce vor sa schimbe acest lucru, pot cumpăra aplicatiile.
    Deci, cred ca, conteaza acest lucru destul mult.

  9. Instagram.
    Un exemplu spontan pe care l-am observat ieri: eu si un prieten am filmat in acelasi timp pe instagram,eu am salvat filmarea in 2-3 secunde,iar filmarea lui nu se salvase nici dupa 10-15 secunde spunand “stati ca am galaxy s7 si dureaza mai mult”,iar eu am ip6s

  10. Zaone, tu și cu fanii care comentează împotriva Google Play faceți o confuzie. Clasamentul ăsta ține cont doar de banii plătiți la achiziția aplicației și la app-în-purchase, însă nu luați în calcul banii generați din publicitate.

    Dacă un dezvoltator ține aplicația gratis în Google Play, asta nu înseamnă că a muncit benevol și nu încasează nimic. Sunt și alte metode de monetizare a aplicației.

    Imaginează-ți un clasament între Pro TV (gratis) și TVR (cu abonament). Ai putea spune că TVR umilește Pro TV la încasări, pentru că Pro TV nu raportează încasări din abonamente, și e gratis. Din fericire realitatea este alta, și tu ca formator de opinie, ai o anumită greutate în ceea ce scrii!
    Tu ești formator de opinii, și nu poți manipula proștii așa (sau deja o faci).

  11. Tre să fii retardat ca să te bucuri când o companie face bani cu japca de pe urma ta. După ce dai o grămadă de bani pe un produs “premium” dar care nu excelează la nimic, și te bucuri că Apple e cea mai bogată companie (normal, dar din banii tăi), urmează să cumperi scump aplicații bune ca să poți folosi telefonul. Să nu mai zic de aplicațiile native Apple gen browser, map, camera, etc care sunt praf și trebuie să apelezi tot la concurență… Dar asta e… am mai spus-o: bucurați-vă că alții se îmbogățesc pe banii voștri. Nici nu vreți să știți ce părere au ei despre voi… ?

  12. Pt ca rezolutia cu care filmase el era mai mare decat a ta ?
    Sau el salva pe card si tu direct in telefon ? Sau erati conectati la operatori cu viteza de retea diferita ?
    Nu prea stiu ce ati facut voi acolo, nu stiu ce inseamna filmat pe Instagram , dar ar trebui sa ai conditii similare pt teste de genul asta. Nu vad superioritatea in sine a aplicatiei pt ios.

  13. Pentru publicitate sunt alte clasamente. Stii prea bine ca sunt lucruri diferite, si aplicatiile iOS au reclame in ele, asa ca hai sa ne rezumam la ce se compara, nu la cai verzi pe pereti.

  14. Le a dat clasa Samsung la telefoane si la orice ce …acum administratorul asta care este un hater nu are de ce sa se mai lege decat de app store….vai vai vai…sa te iei de mana cu srb ala…aaa dar stai ca sunteti unul si acelasi….sterge sterge ca atata stii nimicule..

  15. PUBG. Pe iPhone X îmi intră cu vreo 10 secunde mai repede și nu se încălzește fața de S8+.

    De asta se înființează tot mai multe companii dedicate platformei iOS, că sunt downloadate doar 15% din aplicații. Come on.

  16. Păi idevice este site mixt, și chiar se scrie mai multe despre Samsung și Android decât despre livada cu mere.

    PS: te văd puțin frustrat in ultimele zile. Ești ok? Întreb cu seriozitate

  17. Corect! Și eu le-am tot spus același lucru. Te bucuri că banca de la care te-ai împrumutat are cele mai mari dobânzi ???

  18. Nu stii ce e aia Instagram?
    Si galaxy s7 si iphone 6s stiu 4k,doar ca pe instagram rezolutia e Full HD la ambele,si nu…nu salva pe niciun card.Amandoi salvam direct in telefon.Conditiile au fost absolut la fel atat in situatia mea,cat si a lui.Nu ai nicio scuza.Aplicatiile sunt facute chiar naspa pe Android,vad si ma tot minunez.