Google: Iata CAND va fi Anuntata AMENDA RECORD a UE

Google asteapta o amenda mare pe care UE urmeaza sa o impuna, astazi aflandu-se si data la care suma record va fi anuntata de catre autoritatile europene.

Google CAND Anuntata AMENDA RECORD UE 351196

Google se pregateste astazi de o amenda record pe care Uniunea Europeana o va impune prin Comisia Europeana din cauza unor incalcari ale legislatiei europene privind concurenta, iar problema e destul de mare. Conform unor informatii aparute astazi, maine urmeaza sa fie anuntata aceasta amenda record a celor de la UE impotriva companiei Google, ea putand fi de minim 2.8 miliarde de dolari, insa unii spun ca ar putea ajunge chiar si la 11 miliarde de dolari.

Google a fost investigata timp de aproape doi ani de catre Comisia Europeana in urma unor plangeri facute de catre producatorii de telefoane Android privind practicile companiei. Google a fost acuzata ca ii obliga pe producatori sa-i integreze un widget pentru Google Search in prima pagina de aplicatii a sistemului de operare din telefoane, dar si ca forteaza oferirea de aplicatii native cu serviciile pe care le are compania americana pentru lumea intreaga.

Google: Iata CAND va fi Anuntata AMENDA RECORD a UE

Google a fost amendata in 2017 cu suma de 2.4 miliarde de euro din cauza modului in care afisa rezultatele pentru cautarile facute pentru produsele magazinelor online, insa acum amenda urmeaza sa fie mult mai mare. Problema pentru Google sta in faptul ca in urma aplicarii acestei amenzi va trebui sa faca schimbari majore pentru sistemul de operare Android in ideea de a corecta ceea ce nu este in concordanta cu legislatia europeana in materie de concurenta.

“The European Commission’s decision, delayed by a week by U.S. President Donald Trump’s visit to a NATO summit in Brussels last week, is expected on Wednesday. It comes just over a year after the Commission slapped a landmark 2.4-billion-euro ($2.8 billion) penalty on Google, a unit of Alphabet Inc, for favoring its shopping service over those of competitors. The EU penalty is likely to exceed the 2017 fine because of the broader scope of the Android case.”

Google va ataca cu siguranta aceasta amenda, la fel cum a facut si in cazul amenzii aplicate anul trecut, insa sansele de castig raman la aprecierea celor care cunosc in detaliu legislatia europeana. Google nu face nimic diferit fata de Apple, totusi, americanii fortand oamenii sa foloseasca serviciile proprii, insa diferenta este ca iOS nu poate fi instalat pe orice telefon mobil, ci doar pe cele pe care Apple le vinde, dar cei din Cupertino au alte probleme similare cu ale celor din Mountain View.