MacBook Pro 2018 au Integrate Baterii mai MARI

MacBook Pro 2018 a fost lansat de catre compania Apple cu noi baterii de capacitate mai mare, ele fiind descoperite in urma dezasamblarii produselor.

MacBook Pro 2018 Integrate Baterii MARI 351173

MacBook Pro 2018 a fost lansat saptamana trecuta de catre compania Apple, insa americanii nu au anuntat vreo schimbare pentru autonomia bateriei laptop-urilor pe care le vand. In ciuda acestui lucru, noile MacBook Pro 2018 vin cu baterii de capacitate mai mare de la compania Apple, cel putin in cazul modelului care are ecran de 13 inch.

MacBook Pro 2018 13 inch a fost dezasamblat de catre cei de la iFixIT, iar in interiorul unitatii alese a fost descoperita o baterie care este substantial mai mare decat cea din modelele anterioare. MacBook Pro 2018 13 inch are o baterie de 58 Whr de 6 celule, asta in timp ce modelul de anul trecut are integrata o baterie de 5 celule, diferenta in greutate intre ele fiind de 38 de grame.

MacBook Pro 2018 au Integrate Baterii de Capacitate mai MARE

MacBook Pro 2018 nu are baterie mai buna, nici mai proasta decat modelele anterioare, deci bateria de capacitate mai mare compenseaza ceva care consuma mai multa energie. Fie ca este vorba despre procesoarele Intel i7 si Intel i9, ori despre memoria RAM DDR 4, e clar ca Apple a fost nevoita sa implementeze baterii de capacitate mai mare pentru a oferi aceeasi autonomie.

Avand in vedere diferenta dintre bateriile integrate in MacBook Pro 2018 si cele din modelele anterioare, este destul de clar faptul ca noile componente au nevoie de multa energie. In ciuda schimbarii, nici macar greutatea noilor modele de laptop-uri nu a crescut, iar aceasta este o veste foarte buna pentru cei care au nevoie de mobilitate.

11 COMENTARII

  1. Deci samsung a pierdut batalia si la SSD pt Mac…
    “The “SSD”/flash memory is made by Toshiba” Nu degeaba a cumparat Apple ceva…
    Deci Tsmc da la poponeata lui samsung la cpu….acum Toshiba da la poponeata la SSD

  2. Bine că la Samsung îți pute upgrade-ul la memorie RAM (deși e altă tehnologie, viteze mai mari, altă litografie, etc) dar la Apple ai 3rectie.
    Ipocritule!

  3. Îți imaginezi că stocarea în cloud nu are nicio legătură cu stocarea locală pe SSD, corect? Cred că tu habar nu ai care sunt diferențele…
    Pe SSD ai programele instalate și beneficiezi de viteza de acces rapidă în timp ce cloudul este un mediu de stocare și atât.
    Vai de capul tău ..

  4. Câtă vreme Apple merge pe cele mai ieftine componente, e și normal. Samsung rămâne producătorul cu cele mai performante SSDuri.

  5. Apple avea si inainte printre cele mai mari baterii integrate in laptop-uri. Bine ca au gasit loc pt a mai adauga o celula.
    Totusi nu prea vad cum componentele mai noi , la acelasi nivel de performanta, consuma mai multa energie . Logic e sa consume mai putina.
    Poate o fi MacOS de vina pt consumul crescut.