Samsung PREMIERA URIASA pentru Smartphone-uri

Samsung a anuntat in mod oficial astazi o premiera uriasa pentru lumea smartphone, compania coreeana reusind sa inoveze din nou pentru clientii globali.

Samsung PREMIERA URIASA Smartphone 351193

Samsung a anuntat astazi o premiera complet neasteptata pentru piata smartphone, compania coreeana continuand sa inoveze intr-o piata in care este lider in ceea ce priveste fabricarea componentelor importante. Dupa ce acum cativa ani cei de la Samsung au oferit o premiera prin lansarea modulelor de memorie RAM DDR4, acum compania coreeana anunta dezvoltarea primelor module de memorie RAM DDR5 dedicate smartphone-urilor viitorului.

Samsung a reusit sa creeze un modul de memorie RAM DDR5 care este produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, acesta fiind de 1.5 ori mai rapid decat modulele RAM LPDDR4X folosite in actualele smartphone-uri. Mai exact, noile module RAM DDR5 pot oferi viteze de transfer de date de pana al 6500 Mbps, sau 51.2GB pe secunda, o diferenta uriasa in comparatie cu ceea ce exista acum in telefoane mobile, cei de la Samsung pregatind o noua revolutie in materie de performante.

Samsung PREMIERA URIASA pentru Smartphone-uri

Samsung sustine ca noile module RAM DDR5 vor permite oferirea de sisteme mai avansate de inteligenta artificiala, vor imbunatati inregistrarea 4K, editarea clipurilor video si redarea, dar cel mai mult conteaza vitezele 5G oferite. Ca de obicei, avansul tehnologic facut pentru modulele RAM DDR5 aduce si o eficienta energetica mult mai buna, voltajul necesar pentru functionare fiind mai mic, iar sistemul care tine memoria RAM in sleep mode este de 2 ori mai eficient decat la DDR4.

“Samsung today announced that it has successfully developed the industry’s first 10-nanometer (nm) class* 8-gigabit (Gb) LPDDR5 DRAM. The 8Gb LPDDR5 boasts a data rate of up to 6,400 megabits per second (Mb/s), which is 1.5 times as fast as the mobile DRAM LPDDR4X, 4266Mb/s. The 10nm-class LPDDR5 DRAM will be available in two bandwidths – 6,400Mb/s at a 1.1 operating voltage (V) and 5,500Mb/s at 1.05V.”

Samsung sustine ca RAM-ul DDR5 este cu pana la 30% mai eficient din punct de vedere energetic deoarece functioneaza cu un volta de 1.1, in timp ce un ald mod de functionare reduce cu 20% performantele, dar si voltajul la 1.05. Samsung Galaxy S10 ar putea fi primul smartphone care ar putea avea integrate noile module RAM DDR5 integrate, compania coreeana intentionand sa inceapa productia in 2018, deci pana in 2019 va avea suficient timp pentru a-si echipa telefonul cu aceasta tehnologie majora.