Light: Telefonul cu 9 Camere va fi LANSAT, iata CAND este Asteptat

Light este o companie americana care a dezvoltat o tehnologie care permite implementarea a 9 camere intr-un telefon, iar recent a primit banii pentru a o oferi public.

Light Telefonul 9 Camere LANSAT CAND Asteptat 351330

Light este o companie americana care a conceput o tehnologie ce permite implementarea a pana la 9 camere intr-un smartphone, ea obtinand recent de la japonezii de la SoftBank o investitie de 121 milioane de dolari pentru a-si lansa tehnologia. Compania Light a lansat un telefon cu denumirea L16 in 2017, el avan 16 camere, insa acel model avea un pret de vanzare de 2000 de dolari, asa ca e putin probabil sa fi inregistrat vanzari chiar atat de mari pana in prezent, deci atentia e concentrata pe o alta strategie.

Light si-a licentiat  tehnologia privind camera cu pana la 9 senzori de imagine catre un producator de telefoane, iar primul model urmeaza sa fie lansat undeva in cursul lunii septembrie. Mai mult decat atat, Light a intrat intr-un parteneriat cu cei de la Leica pentru a folosi senzori de imagine de inalta calitate in telefoanele pe care le va lansa pe piata, astfel ca vorbim despre o calitate foarte buna pe care o vor avea clientii pentru inregistrarea de poze si clipuri video.

Light: Telefonul cu 9 Camere va fi LANSAT, iata CAND este Asteptat

Light sustine ca un telefon care foloseste tehnologia sa bazata pe multiple camere va depasi toate asteptarile clientilor in materie de “fotografie mobila”, insa este necesar si ca pretul produsului sa fie suficient de mic. Light a creat aceasta tehnologie pentru a permite inregistrarea de poze si filme cu un numar mare de megapixeli, la o calitate foarte buna, insa inclusiv capacitatea de a inregistra continut 3D urmeaza sa fie oferita de catre compania americana.

“In this era, pocketable, connected cameras can reconstruct the world in three dimensions and superhuman detail, cars are able to perceive the objects around them without the need for special sensors, and robots are able to thread the elusive needle autonomously.”

Light nu a dezvaluit si producatorul de telefoane care va integra tehnologia sa in telefonul ce urmeaza sa fie lansat in toamna, insa e putin probabil sa fie vorba despre o companie cu adevarat importanta care sa ofere asa ceva. Fie este vorba despre un producator chinez putin cunoscut, fie despre o alta companie asiatica dependenta de alte companii pentru camerele telefoanelor sale, deci va fi interesant de vazut cu cine lucreaza Light pentru a-si aduce tehnologia pe piata.

5 COMENTARII

  1. Dacă iau lentile de la Leica, s-ar putea ca Huawei să fie producătorul, deoarece din câte știu se vorbea de un contract de exclusivitate între Huawei și Leica atunci când au început colaborarea.

  2. Inteleg wow ul in toata chestia asta, dar daca vrei poze profi why not use a dslr ? Adica pana la urma este vb de un telefon , care prin definitie nu este aparat foto. Oricum este de vazut ce poate face 😉

  3. Pentru că un dslr nu încape în buzunar ca să îl porți cu tine tot timpul.
    După acest raționament nu ar mai trebui să se dezvolte camerele de pe telefon pt că avem dslr, nici displayurile pt că avem acasă tv 4k, nici calitatea de redare audio pt că există sisteme profesionale audio… etc.