MacBook Pro 2018: PROBLEMA MAJORA Descoperita

MacBook Pro 2018 are o problema foarte serioasa descoperita la scurt timp dupa lansarea pe piata, compania Apple parand sa fi facut o greseala majora.

MacBook Pro 2018 PROBLEMA MAJORA 351281

MacBook Pro 2018 a fost lansat saptamana trecuta de catre compania Apple, americanii luand toata lumea prin surprindere cu actualizarea substantiala oferita pentru seria de laptop-uri. Compania Apple a implementat procesoare Intel i7 si i9 in MacBook Pro 2018, iar un youtuber a descoperit ca pentru cele din urma nu exista racire suficient de buna.

MacBook Pro 2018 s-ar supraincalzi serios in momentul in care aceste procesoare Intel i9 ar fi folosite la frecventa maxima, ele ajungand la aproape 100 de grade, moment in care frecventa de lucru e redusa. Teoretic, procesoarele Intel i9 pot oferi viteze de pana la 4.8  GHz prin Turbo Boost, insa supraincalzirea din timpul folosirii le-ar reduce frecventele de lucru chiar si sub cele standard de 2.8 GHz.

MacBook Pro 2018: PROBLEMA MAJORA Descoperita

MacBook Pro 2018, in starea sa naturala, este mai incet decat modelul lansat in 2017 de catre Apple, care are un procesor Intel i7, inferior celui i9. Supraincalzirea este de vina pentru acest lucru, insa in momentul in care noul MacBook Pro 2018 este racit suficient de bine, performantele sale cresc cu peste 30%, fiind net superior modelelor de top lansate in 2017 de catre Apple.

“This kind of thermal throttling really affects the end user. It doesn’t matter what you’re using it for, like if you’re a Final Cut user, or an Adobe Premiere user, or if you’re using it for software development or calculations like fluid dynamics — it doesn’t matter what you’re doing with your device. If you have any kind of extended computational work that uses the CPU — that’s probably why you’re looking at these devices in the first place — it’s going to throttle. And that’s unacceptable to me.”

MacBook Pro 2018 are parte de o limitare severa a performantelor din cauza supraincalzirii, insa aceasta intervine doar in cazul folosirii indelungate a procesoarelor la putere maxima. Un utilizator obisnuit nu va resimti aceasta problema in modelele de top ale MacBook Pro 2018, insa cei care el folosesc pentru editare video, sau alte task-uri complexe, o vor resimti imediat.