MacBook Pro 2018: PROBLEMA MAJORA Descoperita

MacBook Pro 2018 are o problema foarte serioasa descoperita la scurt timp dupa lansarea pe piata, compania Apple parand sa fi facut o greseala majora.

MacBook Pro 2018 PROBLEMA MAJORA 351281

MacBook Pro 2018 a fost lansat saptamana trecuta de catre compania Apple, americanii luand toata lumea prin surprindere cu actualizarea substantiala oferita pentru seria de laptop-uri. Compania Apple a implementat procesoare Intel i7 si i9 in MacBook Pro 2018, iar un youtuber a descoperit ca pentru cele din urma nu exista racire suficient de buna.

MacBook Pro 2018 s-ar supraincalzi serios in momentul in care aceste procesoare Intel i9 ar fi folosite la frecventa maxima, ele ajungand la aproape 100 de grade, moment in care frecventa de lucru e redusa. Teoretic, procesoarele Intel i9 pot oferi viteze de pana la 4.8  GHz prin Turbo Boost, insa supraincalzirea din timpul folosirii le-ar reduce frecventele de lucru chiar si sub cele standard de 2.8 GHz.

MacBook Pro 2018: PROBLEMA MAJORA Descoperita

MacBook Pro 2018, in starea sa naturala, este mai incet decat modelul lansat in 2017 de catre Apple, care are un procesor Intel i7, inferior celui i9. Supraincalzirea este de vina pentru acest lucru, insa in momentul in care noul MacBook Pro 2018 este racit suficient de bine, performantele sale cresc cu peste 30%, fiind net superior modelelor de top lansate in 2017 de catre Apple.

“This kind of thermal throttling really affects the end user. It doesn’t matter what you’re using it for, like if you’re a Final Cut user, or an Adobe Premiere user, or if you’re using it for software development or calculations like fluid dynamics — it doesn’t matter what you’re doing with your device. If you have any kind of extended computational work that uses the CPU — that’s probably why you’re looking at these devices in the first place — it’s going to throttle. And that’s unacceptable to me.”

MacBook Pro 2018 are parte de o limitare severa a performantelor din cauza supraincalzirii, insa aceasta intervine doar in cazul folosirii indelungate a procesoarelor la putere maxima. Un utilizator obisnuit nu va resimti aceasta problema in modelele de top ale MacBook Pro 2018, insa cei care el folosesc pentru editare video, sau alte task-uri complexe, o vor resimti imediat.

30 COMENTARII

  1. Exact ce ma asteptam…i7 ramane de baza. i9 neffind pt un utilizator obisnuit, Apple ar fi trebuit sa testeze acest cpu inainte sa il ofere

  2. ceva de vis. cred ca daca mai dai 1500$ il rezolva. banutu trebuie sa ruleze. al meu mac din 2013 inca rupe stilu dupa 5 ani. nu am de ce sa ma plang.

  3. Teoretic cel cu i9 nu ar trebuii sa fie pt un utilizator obisnuit, dar Apple a scos o mizerie netestată, iar culmea cel care ar trebuii sa fi pt utilizatorii PRO, devine pt cei obișnuiți.

  4. Srb, nu cred că e vorba de lene… Pur și simplu Apple a început să facă produse proaste cum intenție. Când ai banii lui Apple, nu e vorba de lene.
    Tim Cuc este moale, iar Apple este o pălărie prea mare pentru el. Ăsta se pierde când are întâlniri cu bărbați,si văd că el este preocupat de paradele cu homo în loc să conducă Apple.

  5. Cum sa nu fie vorba de lene? Omule, i7 merge bine, aici este vorba de BTO i9 ! Din cauza asta nici nu m-am gandit la asa ceva, stiam din ziua 1 ceea ce afla globul acuma, azi. Cum sa nu fie lene si sau indiferenta cand Apple reuseste sa schimbe sistemul de racire si sa ofere 18 cores xeon si Gpu Vega, si sa nu aiba asa probleme in imac pro la dimensiunile exacte precum imac normal…Deci Apple poate…dar in cazul i9, i-a durut undeva

    Si nu Tim Cook ar trebui sa expuna problema..sunt sigur ca el nici nu prea stie ce este un calculator…aici trebuia echipa de la mac condusa de Dan Riccio sa prevada si sa refaca sistemul din interior…dar probabil au zis ca nu merita efortul si banii in plus pt un cpu

  6. Nu e ceva nou la Apple si nici nu e o problema doar a Apple.
    Toate noile i7-i9, 6 core supraincalzesc. In mod sigur nu sunt pt carcase ultra subtiri cu ventilatoare de cativa milimetrii grosime.
    Si MacBook ala nu e testat intr-un scenariu de gaming unde si placa video ar intra in throttling masiv.
    Designul “unibody” superslim are minusurile sale.

  7. Cum spunea Apple: “It just works!”
    Acum a devenit: “It’s just worse!”

    Păcat de brandul ăsta! La nivelul la care lucrează Apple, astea nu sunt “greșeli” de proiectare ci sunt făcute intenționat.

  8. nu are treaba, cele i7 merg, doar ca i9 asta este pus doar ca sa” taca lumea din gura” ca ofera pe hartie…dar mi se pare indiferenta din partea Apple…asa cum au facut cu imac pro pt acele componente si au schimbat sistemul de racire fata de imac normal…ASA TREBUIAU sa faca si aici….Ori schimbi sistemul de racire si bagi i9 , ori nu baga aceasta optiune pt ca este o minciuna

  9. For the past few years we’ve seen the BTO CPU throttle under load, in all MacBooks. With 8th gen chips, this is taken to another level and at a point where Apple need to sort it out. They skimp out on things as cheap as thermal paste, which could significantly improve the situation, along with the obvious re-engineering of the thermal situation. It really is inexcusable for Apple to have this situation. It’s yet another negative of the thinner MacBook Pro design.

  10. Păi Apple este responsabila pentru calitatea produselor. Dacă i9 nu poate fi răcit eficient într-un laptop unde toate componentele sunt înghesuite, atunci nu îl oferi!
    Spune că “tehnologia nu este suficient de matură” și gata.

  11. Corect ! Dar este clar ca aici a fost vorba de indiferenta, lene etc
    Din moment ce in alte produse au reusit sa bage top of the line fara probleme asa mari

  12. Srb, nu cred că e vorba de lene… Pur și simplu Apple a început să facă produse proaste cum intenție. Când ai banii lui Apple, nu e vorba de lene.
    Tim Cuc este moale, iar Apple este o pălărie prea mare pentru el. Ăsta se pierde când are întâlniri cu bărbați,si văd că el este preocupat de paradele cu homo în loc să conducă Apple.

  13. Cum sa nu fie vorba de lene? Omule, i7 merge bine, aici este vorba de BTO i9 ! Din cauza asta nici nu m-am gandit la asa ceva, si am comandat i7 baza,stiam din ziua 1 ceea ce afla globul acuma, azi. Cum sa nu fie lene si sau indiferenta cand Apple reuseste sa schimbe sistemul de racire si sa ofere 18 cores xeon si Gpu Vega, si sa nu aiba asa probleme in imac pro la dimensiunile exacte precum imac normal…Deci Apple poate…dar in cazul i9, i-a durut undeva

    Si nu Tim Cook ar trebui sa expuna problema..sunt sigur ca el nici nu prea stie ce este un calculator…aici trebuia echipa de la mac condusa de Dan Riccio sa prevada si sa refaca sistemul din interior…dar probabil au zis ca nu merita efortul si banii in plus pt un cpu

  14. Cine ti-a spus tie ca i7 merge bine ?
    Sunt multe rapoarte pe net ca si i7 – 6 cores intra in throttling , chiar daca rapoartele nu sunt de la MacBook – or sa apara si alea , deocamdata de abia au aparut.
    Ori Apple nu a facut niciodata cine stie ce raciere de admirat in MacBook , de pe vremea alora de rahat din plastic alb, la care carcasa se crapa de caldura.
    Ti-am mai si pus un citat in care se arata ca Apple a avut demult probleme cu racirea in MacBook.
    Tu o tii langa-danga cu i7 merge bine. Merge pe dr4cu, mai ales in MacBook. Nu discutam de imac aici , revino-ti ca esti enervant din nou.

  15. “Si nu Tim Cook ar trebui sa expuna problema..sunt sigur ca el nici nu prea stie ce este un calculator…aici trebuia echipa de la mac condusa de Dan Riccio sa prevada si sa refaca sistemul din interior.”

    Hahahahaha…… Se vede ca ești pe dinafară cu sistemul organizațional și cu Guvernnanța Corporativă. Asta arată diferența dintre un patron smecheraș și un specialist care lucrează intr-o corporație.

    Pentru informarea ta, CEO-ul este persoana care deține responsabilitatea finală a ceea ce face entitatea, cu atât mai mult cu cât apare un risc reputațional în legătură cu calitatea produselor.
    Normal că CEO-ul nu trebuie să știe ce face fiecare manager sau șef de echipă, dar el îi conduce pe cei responsabili în mod direct și astfel devine responsabil în mod indirect.

    CEO-ul nu închide bilanțul în mod personal și nici CFO-ul (directorul financiar, pe înțelesul tău), dar ei semnează și sunt responsabili de ceea ce scrie în situațiile financiare.

  16. Chiar am un macbook pro de 13,3, cu 2.7Ghz, 16GB si 1TB… luat sambata de la mamica lui din state.
    Am crezut ca al meu are o problema, nu puteam tine mana pe sub el (ca verificare) in timpul rularii unui film online… am zis ca am o problema, am sunat la suportul matern, au zis sa reinstalez rasnita pe care oricum nu instalasem nimic… in fine, a facut halt la reinstall pt ca s-a incalzit prea tare… cu mesaj pe ecran “-2100F” – nu stiu ce inseamna.
    Am reinstalat ulterior, cu command-R din boot.
    Se comporta la fel. Se incalzeste cam la 43-45 grade in aplicatii usoare gen rekordbox, youtube, etc.
    Luni sau marti ajunge inapoi la mamica lui, 3000$ refund…