Huawei: RECORDUL UIMITOR ce-ar Trebui sa SPERIE Apple si Samsung

Huawei a anuntat in cursul zilei de ieri un record uimitor care ar trebui sa sperie companiile Apple si Samsung, ele fiind direct vizate de chinezi.

Huawei RECORDUL UIMITOR SPERIE Apple Samsung 351384 1

Huawei a anuntat in cursul zilei de ieri un record absolut impresionant, compania chinezeasca incepand sa isi indeplineasca obiectivele indraznete pe care le-a anuntat la inceputul anului pentru vanzarile de smartphone-uri. Huawei a anuntat in cursul zilei de ieri ca a vandut in primele 6 luni ale anului 2018 100 de milioane de smartphone-uri, jumatate din totalul pe care si l-a impus ca obiectiv la inceputul lunii iunie, cand stia ce urmeaza sa se intample in S1 2018.

Huawei a vandut in 2017 putin peste 150 de milioane de smartphone-uri, cu aproximativ 70 de milioane de unitati mai putin decat compania Apple, insa pentru 2018 si-a propus obiectivul de a vinde 200 de milioane de unitati. Diferenta este de 47 de milioane de unitati, sau o crestere de aproximativ 30%, iar in baza anuntului de ieri se pare ca Huawei se va apropia si mai mult de Apple si Samsung in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri la nivel global.

Huawei: RECORDUL UIMITOR ce-ar Trebui sa SPERIE Apple si Samsung

Huawei RECORDUL UIMITOR SPERIE Apple Samsung 351384 1

Huawei a reusit sa vanda 100 de milioane de smartphone-uri in doar 6 luni in 2018, fata de 8 luni in 2017, insa daca va vinde 200 de milioane de unitati pana la finalul anului este ceva ce inca ramane supus discutiei. Daca in 2017 Huawei a vandut 100 de milioane de smartphone-uri in 8 luni si doar 53 de milioane in urmatoarele 4 luni, atunci in 2018 s-ar putea apropia de 180 – 190 de milioane de unitati vandute, tot un record pentru companie, dar tot departe de Apple.

Huawei este foarte departe de Samsung, care vinde 320 – 330 de milioane de smartphone-uri anual, insa Apple ar epozitia pusa in pericol de catre chinezi, ceva ce analistii anuntau de foarte multa vreme. Huawei sustine ca vanzarile foarte bune au fost sustinute de seria P20, care a inregistrat vanzari de 6 milioane de unitati, insa vasta majoritate a telefoanelor pe care Huawei le vinde sunt modele ieftine, in principal in China, de pe urma carora genereaza putin profit.

8 COMENTARII

  1. Dacă îi va da mita cuvenită afaceristului idiot Trump, ca să înceapă să o laude și să zică că de fapt Huawei este foarte ok peste noapte, atunci probabil cu vânzările din SUA și-ar îndeplini obiectivele mult mai repede.
    Faptul că majoritatea vânzărilor sunt modele ieftine, este adevărat. Însă strategia e bună, mult peste ce au încercat și nu au reușit Lenovo, Sony, Asus, etc. Important e să ajungă la 200-300 milioane de utilizatori. Iar apoi majoritatea vor trece cu timpul la un model mai scump.

  2. cand o sa faca telefoane cu design adevarat si nu cu breton si buton atunci o sa i iau in considerare. momentan au telefoanele cele mai urate de pe piata.

  3. Americanii in afara de Apple, Pixel si Samsung nu cumpara, inclusiv brandurile Lg, Moto, Nokia sau Htc se vand in cifre mici. Eu cred ca si daca s-ar deschide piata pentru Huawei in SUA, ar vinde maxim 10 milioane/an.

  4. Mergi într-un magazin și butonează un Mate 10 Pro, Mate RS, și mai vorbim de design după aia… să îmi spui care e peste.