WhatsApp este PERICULOASA, iata ce TRAGEDIE a Generat

WhatsApp s-a transformat intr-o aplicatie foarte periculoasa, platforma de mesagerie fiind la baza unei noi tragedii care ar putea duce la inchiderea sa.

WhatsApp PERICULOASA TRAGEDIE Generat

WhatsApp a devenit o aplicatie foarte periculoasa, din pacate, ea stand la baza unei noi tragedii in weekend, da tot in India, acolo unde oamenii par sa fie mai prosti decat pietrele pe care le folosesc pentru a linsa alte persoane. Politia dintr-o regiune din sudul Indiei a arestat nu mai putin de 30 de persoane in cursul weekend-ului trecut dupa ce un barbat a fost linsat in urma unor stiri false distribuite prin intermediul unui grup de discutii din platforma WhatsApp.

WhatsApp a fost sursa unor informatii false privind rapitori de copii care sunt activi in zona in care a avut loc linsarea, cele 30 de persoane facand parte dintr-un sat in care tehnologia a ajuns repede, dar inteligenta a ramas la nivelul Evului Mediu. Pentru ca oamenii sunt mai prosti decat telefoanele, ei au luat de bune informatiile din WhatsApp si au omorat un om nevinovat, asa ca acum sunt anchetati, iar unii dintre ei vor ajunge in inchisoare.

WhatsApp este PERICULOASA, iata ce TRAGEDIE a Generat

WhatsApp a fost platforma prin care s-au raspandit informatii care au dus la uciderea a peste 33 de persoane in ultimele luni doar in India, iar platforma este foarte aproape de a fi inchisa din cauza faptului ca nu poate opri fenomenul. WhatsApp a implementat recent o serie de schimbari care au menirea de a impiedica distribuirea atat de usoara a stirilor false prin intermediul platformei, insa iata ca impactul lor este egal cu zero, cel putin pana in momentul de fata.

“The latest bad headlines arrived on the weekend of July 14-15, with reports that police in the southern Indian state of Karnataka had arrested around 30 people, allegedly involved in the lynching of a man named Mohammad Azan last week, following rumors about threats to local children spread via a WhatsApp group. That killing is the latest in a series of violent episodes linked to the service. At least 33 Indians have been killed in the last 18 months.”

WhatsApp nu are aceleasi probleme in alte zone de pe glob, unde nivelul mediu de inteligenta il depaseste pe cel al unei pietre, asa ca intr-un final conteaza foarte mult si cine vede respectivele stiri. Din pacate, WhatsApp nu prea are cum sa controleze mintile oamenilor pentru a se asigura ca mesajele pe care acestia le citesc nu ii influenteaza in mod negativ si ii imping la crime, asa ca povesti precum cele din India vom mai vedea.

6 COMENTARII

  1. Eu nu accept grupurile eu nu am grupuri eu folosesc whatsapp in scop personal nu accept stiri primite pe aceasta retea de socializare am adblock pe aceate stiri

  2. Eu nu accept grupurile eu nu am grupuri eu folosesc whatsapp in scop personal nu accept stiri primite pe aceasta retea de socializare am adblock pe aceate stiri

  3. Indieni idioți ! Avem și noi “indienii” noștri , ce nu știu altceva decât sa ia parul la spinare , pe unii dintre ei ii găsești in Piața Victoriei !