Google Play: Interfata NOUA Inspirata de la App Store

Google Play are parte de o noua schimbare de interfata, aceasta fiind inspirata de la App Store-ul companiei Apple, insa vine cu imbunatatiri pentru Android.

Google Play Interfata NOUA Inspirata App Store

Google Play are incepand de astazi o noua interfata pentru sectiunea care permite efectuarea de cautari pentru aplicatii din magazinul celor de la Google, iar ea este inspirata de la App Store. Cei de la Google se uita cu atentie la iOS, asa cum Apple se uita cu atentie la Android, cele doua companii preluand in mod constant functii unele de la altele, iar acum Google Play are ceva ce Apple ofera in App Store inca de acum aproape 1 an de zile.

Google Play are schimbata interfata pentru efectuarea de cautari pentru aplicatii din magazin, astfel ca in momentul in care un utilizator cauta o aplicatie, va avea afisate rezultatele sunt forma unor carti. Apple a implementat aceasta modificare in App Store de ceva vreme, iar acum Google Play o preia pentru a afisa rezultatele cautarilor pentru aplicatii Android intr-un mod mult mai usor de inteles, si mai placut pentru folosire in cadrul telefoanelor.

Google Play: Interfata NOUA Inspirata de la App Store

Google Play Interfata NOUA Inspirata App Store 1

Google Play are in imaginea de mai sus prezentata interfata veche, interfata noua, dar si interfata care exista in App Store, compania Google afisand ceva mai multe informatii pentru rezultatele cautarilor. Spre deosebire de App Store, in Google Play exista informatii privind dezvoltatorul unei aplicatii, numarul de review-uri lasate de catre utilizatori la aplicatie, dar si numarul de descarcari pentru aplicatie, ceva ce compania Apple inca refuza sa afiseze pentru utilizatori.

Google Play este cel mai mare magazin de aplicatii in momentul de fata, cu cele mai multe descarcari generate de catre miliardele de utilizatori Android care sunt activi in lumea intreaga in momentul de fata. In ciuda acestui lucru, Google Play nu genereaza si cele mai mari venituri pentru compania Google, App Store ramanand in top cu incasari duble, si profit in aceeasi masura, asa ca aici Google inca mai are multe de recuperat.