iPhone poate fi INTERZIS intr-o MARE Tara din 2019

iPhone ar putea fi interzis intr-una dintre cele mai mari tari de pe planeta, compania Apple incapatanandu-se sa nu respecte inca legislatia locala.

iPhone INTERZIS MARE Tara 2019

iPhone ar putea fi interzis intr-una dintre cele mai mari tari de pe planeta incepand cu anul 2019 daca Apple nu va respecta o noua legislatie impusa in tara de catre autoritati. India este tara in care Apple ar putea avea telefoanele iPhone interzise, iar asta deoarece autoritatile locale obliga producatorii de telefoane sa integreze o noua aplicatie in propriile produse.

Autoritatile din India vor sa reduca mesajele si apelurile telefonice de tip spam folosind o aplicatie speciala care poate fi instalata de catre utilizatori in telefoanele proprii. Apple a refuzat sa includa aceasta aplicatie in App Store deoarece ea cam permite monitorizarea oamenilor, insa se pare ca nu prea are de ales, daca vrea sa mai vanda iPhone in India si in 2019.

iPhone poate fi INTERZIS intr-o MARE Tara din 2019

Aplicatia autoritatilor cere acces la lista de apeluri si continutul mesajelor din telefoanele oamenilor, aceste lucruri fiind impotriva principiilor de siguranta a datelor pe care Apple le are. Totusi, autoritatile obliga toti producatorii sa permita instalarea acestei aplicatii, iar din ianuarie 2019 telefoanele pe care nu poate fi instalata vor fi interzise in tara de catre autoritati.

“Every Access Provider shall ensure, within six months’ time, that all smart phone devices registered on its network support the permissions required for the functioning of such Apps as prescribed in the regulations 6(2)(e) and regulations 23(2)(d). Provided that where such devices do not permit functioning of such Apps as prescribed in regulations 6(2)(e) and regulations 23(2)(d), Access Providers shall, on the order or direction of the Authority, derecognize such devices from their telecom networks.”

Interdictia se va aplica doar pentru retelele de telefonie mobila, adica iPhone-urile vor putea fi vandute in tara, dar vor fi iPod Touch-uri, deoarece nu vor avea conectivitate GSM. Apple n-a reusit pana acum sa convinga autoritatile sa renunte la idee, insa in India a vandut doar 1 milion de telefoane in primele 6 luni din 2018, asa ca pierderea n-ar fi chiar atat de mare, in final.

3 COMENTARII

  1. Nu inseamna ca daca India sare de un miliard de locitori , este si un bun generator de venituri pentru apple.
    Cum a punctat petfect Zaone in final, doar un milion de unitati vandute, din care 60-70% sunt iPhone 5s si iPhone SE.
    Sa speram ca apple nu va ceda presiunilor puse de indieni.