Sony: PREMIERA in Lumea Smartphone cu o Camera de TOP

Sony a anuntat astazi o premiera uriasa pentru lumea smartphone, compania japoneza prezentand primul senzor de imagine capabil sa faca poze incredibil de bune.

Sony PREMIERA Smartphone Camera TOP

Sony, unul dintre cei mai mari producatori de senzori de imagine pentru camere de toate tipurile, a anuntat astazi lansarea unui nou senzor de imagine care poate fi folosit in camerele telefoanelor mobile. Vorbim despre un senzor de imagine care are 48 de megapixeli, adica unul urias pentru orice fel de telefon, cei de la Sony prezentandu-l ca o solutie perfecta pentru telefoanele care vor sa ofere si calitate excelenta pentru oze si video.

Sony sustine ca acest senzor de imagine este oferi in premiera pentru telefoanele mobile, atat in ceea ce priveste rezolutia, cat si in ceea ce priveste dimensiunea de pixel, japonezii laudandu-se cu o adevarata realizare. IMX 586 este denumirea acestui senzor de imagine pentru telefoanel mobile, separat de rezolutia de 48 de megapixeli, el avand o dimensiune pixel de 0.8 μm, dimensiunea efectiva a senzorului fiind mai mica decat a modelelor actuale.

Sony: PREMIERA in Lumea Smartphone cu o Camera de TOP

Sony PREMIERA Smartphone Camera TOP 1

Sony sustine deasemenea ca noul senzor de imagine foloseste o noua aranjare pentru pixeli astfel incat cei adiacenti sa aiba aceeasi culoare, deci nu este afectata calitatea pozelor facute in conditii de luminozitate scazuta. In aceste situatii, cei de la Sony sustin ca pozele inregistrate au echivalentul celor facute folosind un senzor de imagine care are o dimensiune de pixel de 1.6 μm, sau 12 megapixeli, dar calitatea este net superioara fata de ceea ce avem acum.

Sony PREMIERA Smartphone Camera TOP 2

“Sony Corporation today announced the upcoming release of the IMX586 stacked CMOS image sensor for smartphone cameras. The new sensor features 48 effective megapixels, the industry’s highest pixel count. The new product achieved a world-first ultra-compact pixel size of 0.8 μm, making it possible to pack 48 effective megapixels onto a 1/2-type (8.0 mm diagonal) unit, thereby supporting enhanced imaging on smartphone cameras.”

Sony este un partener foarte vechi al companiei Apple, care cumpara senzori de imagine de la japonezi pentru toate terminalele sale mobile, deci va fi cu siguranta unul dintre clientii care va profita de existenta sa. In ciuda acestui lucru, Sony ar urma sa integreze acest senzor de imagine intai in telefoanele proprii din seria XZ, iar mai apoi sa il ofere pentru parteneri, avand oricum un avantaj imens in fata celor de la Samsung multumita existentei sale.

9 COMENTARII

  1. Samsung e o trista amintire in lumea androidelor …. pe astia de la sony chiar ii cred, pe gioarsele de samsung niciodata ….