Huawei: EXCLUSIV, Noul Procesor al Seriei MATE 20

Huawei are dezvaluit in exclusivitate astazi noul procesor pe care urmeaza sa il ofere pentru telefoanele din seria Mate 20 in cursul acestui an.

15

Huawei Procesor Seriei MATE 20

Huawei pregateste in acest an lansarea seriei Mate 20 pentru clientii din lumea intreaga, insa inainte ca acest lucru sa se intample, chinezilor le-a fost dezvaluit noul procesor Kirin 980, care va fi folosit in viitoarea serie. Conform detaliilor anuntate astazi, Huawei intentioneaza sa ofere in noul chip Kirin 980 un procesor octa-core, la fel precum in Kirin 970, doar ca acesta va avea o frecventa de lucru de 2.8 GHz, in loc de 2.4 GHz, in actualul model.

Huawei va include in noul chip Kirin 980 un procesor octa-core care are patru nuclee Cortex-A55, si patru nuclee Cortex-A77, ambele fiind superioare celor folosite in actualul chip Kirin 970 oferit de catre chinezi. Frecventa e 2.8 GHz pe care cei de la Huawei reusesc sa o scoata de la noul procesor va oferi o putere mult mai mare pentru telefoanele din seria Mate 10, dar e greu de spus daca ele vor fi egalele telefoanelor iPhone ale Apple.

Huawei: EXCLUSIV, Noul Procesor al Seriei MATE 20

Huawei intentioneaza deasemenea sa foloseasca si o noua placa video superioara celei Adreno 630 folosita in actualele chip-uri Snapdragon 845, diferenta in performante fiind de aproximativ 50%, conform celor care ofera informatiile. Cu o putere atat de mare inclusa in noul chip Kirin 980, cei de la Huawei vor oferi noi functii pentru sistemul de inteligenta artificiala care l-au creat pentru telefoanele pe care le vand in lumea intreaga in momentul de fata.

“Huawei will officially announce the Kirin 980 processor at the IFA conference in September this year. Specific to the specifications of the Kirin 980 processor, the Kirin 980 processor will be equipped with four A77 + four A55, the highest frequency is 2.8GHz, GPU unicorn 980 processor or will be equipped with Huawei’s own graphics processor, performance is about It is about 1.5 times that of the Adreno 630 equipped with Qualcomm Snapdragon 845.”

Huawei va avea acest nou chip Kirin 980 produs de catre cei de la TSMC folosind un proces de fabricatie de 7nm, cam la fel cu ceea ce face Apple in momentul de fata pentru iPhone 9, iPhone X 2018, si iPhone X Plus. Cei de la Huawei vor anunta toate detaliile noului chip Kirin 980 abia undeva prin toamna, cand vor prezenta si seria Mate 20, insa sunt destul de sigur ca pana atunci vom afla toate detaliile importante in legatura cu noutatile aduse de catre el.