Google Chrome: Actualizarea 68 aduce NOUTATI IMPORTANTE

Google Chrome a fost actualizat noaptea trecuta pe telefoane si telefoane, versiuena 68 aducand foarte multe noutati importante pentru utilizatori.

Google Chrome 68 NOUTATI IMPORTANTE

Google Chrome a fost actualizat in cursul noptii trecute pe aproape toate platformele pe care compania Google isi ofera browserul, astfel ca atat utilizatorii de telefoane, cat si cei de calculatoare au parte de noutati importante. In fruntea lor se numara cea care va marca website-urile fara HTTPS ca fiind nesigure pentru accesare de catre utilizatorii Google Chrome, modificarea fiind una foarte importanta pentru viitorul internetului asa cum il stim.

Google Chrome aduce pe Android in versiunea 68 o functie numita Site Isolation, care are menirea de a bloca vulnerabilitatea Spectre, ea necesitand activare manual prin flag-ul chrome://flags/#enable-site-per-process. Mai mult decat atat, Certificate Transparency Policy va fi impus pentru a aduce transparenta in folosirea certificatelor HTTPS, iar o schimbare pentru accesarea link-urilor va impune un gest suplimentar pentru accesare, masura fiind oferita pentru a impiedica link-urile frauduloase iframe.

Google Chrome: Actualizarea 68 aduce NOUTATI IMPORTANTE

Google Chrome nu uita nici de calculatoare, astfel ca in Windows, macOS si Linux este deasemenea implementata alerta care ne spune cand accesam un website ce nu este protejat cu un certificat HTTPS. Mai mult decat atat Google Chrome are deasemenea protectie suplimentara pentru redirect-urile iframe, o alerta pentru confirmarea parasirii unei pagini fiind afisata si cand sunt deschise ferestre de tip pop-up, sau altele de tip tab-under, foarte multe website-uri utilizandu-le.

Google Chrome are deasemenea implementata pe calculatoare si functia Certificate Transparency Policy, separat de ea fiind oferit Page Lifecycle API, un API special care permite dezactivarea tab-urilor cand sistemul de operare impune asta. Google Chrome are implementate foarte multe noutati importante pentru utilizatori, iar asta deoarece Google lucreaza in mod constant pentru a imbunatati experienta de utilizare, a browserului sau.

Google Chrome are toate aceste noutati oferite prin actualizari ce pot fi instalate fie prin Google Play, fie direct din browsere, folosind meniul About din interfata sa pentru calculatoare.