Google Chrome: ATENTIE, Schimbarea MAJORA ce Afecteaza TOT Internetul

Google Chrome are incepand de astazi parte de o schimbare extrem de importanta care afecteaza intregul internet, si despre care trebuie sa stii acum.

Google Chrome ATENTIE Schimbarea Afecteaza Internetul

Google Chrome va avea incepand de astazi o schimbare extrem de importanta, care va afecta intregul internet, compania Google anuntand cu ceva timp in urma ca intentioneaza sa o implementeze pentru utilizatori. Mai exact incepand cu data de 24 iulie Google Chrome va marca website-urile care nu au HTTPS ca fiind nesigure, astfel incat utilizatorii sa stie ca navigheaza pe un website care nu le ofera cea mai buna securitate pentru accesarea datelor.

Google Chrome va avea aceasta schimbare implementata incepand cu versiunea 68, pe care compania Google intentioneaza sa o lanseze chiar in cursul acestei zile, deci cei care raman la versiunea 67 nu vor resimti impactul schimbarilor. Google a oferit o multitudine de avertismente privind aceasta schimbare, inca de acum cativa ani, asa ca toate website-urile care inca nu au trecut la HTTPS vor fi marcate ca atare in Google Chrome, si ar trebui evitate, in general.

Google Chrome: ATENTIE, Schimbarea MAJORA ce Afecteaza TOT Internetul

Google Chrome ATENTIE Schimbarea Afecteaza Internetul 1

Google Chrome are in imaginea de mai sus prezentata modificarea pe care compania Google o va impune incepand de astazi, totul in ideea de a face internetul mai sigur pentru utilizatorii din lumea intreaga. Google a promovat adoptarea HTTPS-ului pentru website-uri inca de acum cativa ani, iar asta pentru ca acest tip de conexiuni ofera siguranta, in timp ce vechiul standard HTTP nu ofera asta, iar Google Chrome ii va atentiona pe oameni cu privire la acest lucru.

Google Chrome va permite in continuare accesarea website-urilor de catre utilizatori, compania Google neavand intentia de a bloca accesul la website-urile care nu au HTTPS, desi ele pun in pericol siguranta datelor utilizatorilor. Google Chrome este primul browser care va afisa alerte precum cea de mai sus in cazul browserelor care nu sunt securizate, insa cel mai probabil vom vedea avertismente similare si de la browserele altor companii care ofera asemenea software.