Huawei: PROBLEMA MAJORA COPIATA de la Apple

Huawei a copiat o problema majora de la compania Apple, strategia chinezilor fiind una foarte proasta, care acum le-a si adus critici din partea multor utilizatori.

Huawei PROBLEMA MAJORA COPIATA Apple

Huawei este o companie care in multe randuri a copiat de la Apple, fie ca vorbim despre elemente de interfata pentru Android, elemente de design pentru telefoane, sau strategii pentru a-si vinde mai bine smartphone-urile. Huawei a copiat, in general, lucruri care aveau succes la compania Apple, insa a copiat deasemenea si ceva ce este o problema pentru foarte multi utilizatori, iar acum este “trasa” pentru prima oara la raspundere din aceasta cauza.

Huawei are o interdictie aplicata in premiera de catre cei de la VLC impotriva telefoanelor proprii, iar asta deoarece celebra aplicatie pentru redare de continut video nu mai poate fi instalata pe smartphone-urile chinezilor. Conform celor de la VLC, Huawei interzice redarea de sunet audio in fundal pentru alte aplicatii decat cele proprii, deci VLC nu putea functiona un fundal pentru redare audio, acelasi lucru fiind impus si de catre compania Apple pentru iOS.

Huawei: PROBLEMA MAJORA COPIATA de la Apple

Huawei este criticata de ani de zile ca furnizeaza versiuni nu chiar atat de bune ale Android pentru telefoanele sale, compania modificand sistemul de operare, insa nu in moduri care sa ofere o experienta grozava. Actiunea celor de la VLC este condamnabila, insa e posibil ca ei sa fi incercat sa rezolve problema cu Huawei inainte de a ajunge in acest punct, iar chinezii sa fi refuzat sa faca ceva doar in ideea ca nu se va ajunge la o solutie de acest gen, dar e bine ca s-a ajuns.

Huawei e acum obligata sa-si rezolve problemele cu aplicatiile care sunt suspendate cand sunt inchise in fundal, si tare mi-as dori ca Apple sa treaca printr-o situatie similara, doar ca in cazul iOS lucrurile sunt mai complicate. App Store e o dictatura, a Apple, Google Play e o piata deschisa, iar daca Huawei n-ar fi rezolvat problemele, oamenii ar fi renuntat la telefoanele lor, insa multi dintre cei care au iPhone nu pot renunta usor la iOS pentru Android, din pacate.

3 COMENTARII