WhatsApp va Afisa RECLAME in Aplicatie, Iata de CAND

WhatsApp a confirmat in mod oficial faptul ca va afisa reclame in aplicatie, compania detinuta de catre Facebook dezvaluind si de cand intentioneaza sa o faca.

WhatsApp RECLAME Aplicatie CAND

WhatsApp a sustinut ani de-a randul ca nu vrea sa profite de numarul foarte mare de utilizatori pe care ii are pentru a afisa reclame pe care acestia nu vor sa le vada, insa iata ca aceasta strategie a fost data uitarii. Ieri v-am spus ca WhatsApp a lansat un nou serviciu pentru companii care le permite sa contacteze clientii prin platforma, si sa ofere suport pentru probleme, ele fiind taxate daca raspund la cereri dupa mai mult de 24 de ore de la contactare.

WhatsApp le permite deasemenea companiilor sa le afiseze utilizatorilor cereri de “prietenie” pentru a intra in contact cu ele si a cere ajutor direct prin aceasta platforma, fara a mai fi nevoiti sa apeleze metodele standard. WhatsApp incepe cu aceste cereri intruzive, insa in curand va afisa reclame care le vor spune oamenilor ca pot intra mai usor in contact cu diverse companii pentru contact, acestea urmand a fi gandite sub forma de mesaje trimise catre oameni.

WhatsApp va Afisa RECLAME in Aplicatie, Iata de CAND

WhatsApp a oferit pentru peste 100 de companii posibilitatea de a testa acest sistem inainte ca el sa fie lansat in mod oficial, iar pentru fiecare mesaj reclama trimis catre oameni, companiile vor fi taxate cu 1 – 9 centi, in functie de tara. Cei de la Facebook spuneau acum cateva luni ca vor incerca sa gaseasca metode prin care sa monetizeze aplicatia WhatsApp pentru a genera bani de pe urma sa, iar aceasta este metoda descoperita ca fiind viabila.

“The company will introduce new ad types to let users know they can text companies directly via WhatsApp for any customer-service queries instead of calling. WhatsApp will charge companies between a half a penny and 9 cents—depending on the country—for every message delivered to a potential customer, a spokesman said. About 100 companies have been testing the feature, including Singapore Airlines, e-commerce company Wish and ride-sharing company Uber, WhatsApp said.”

WhatsApp s-a ferit ani de-a randul sa afiseze reclame pentru oameni, insa o va face pentru multi din platforma incepand de anul viitor, sau cel putin acesta este planul in momentul de fata. Nu se stie exact de cand din 2019 vor fi afisate reclame in platforma WhatsApp, insa avand in vedere ca s-a atins un plafon pentru cresterea incasarilor Facebook, nu m-ar mira ca reclamele sa apara chiar si in 2018 pentru a creste veniturile companiei.

5 COMENTARII

  1. Doamne ajuta asa scap si de whatsapp.. asa mam scap si de Skype, Facebook, FB Messenger, Instagram, Viber, Twitter, urmeaza si Whatsapp.. is mult mai bn fara ele..