Google Chrome: Versiunea 69 aduce MULTE NOUTATI

Google Chrome va avea in versiunea 69 foarte multe noutati importante implementate de catre compania Google, iata surprizele pe care le vor vedea utilizatorii.

Google Chrome Versiunea 69 MULTE NOUTATI

Google Chrome are in momentul de fata in testare versiunea 69 a browserului, ea aducand foarte multe noutati, prima fiind eliminarea marcajului Secure pentru website-urile cu HTTPS, si pastrarea celei Not Secure pentru cele fara. Mai departe, Google Chrome va avea integrat un noi AVI Video Decoder, care imbunatateste compresia clipurilor video cu 30% in comparatie cu VP9, deci mai puti trafic de internet ar putea fi consumat in redarea de video online.

Google Chrome aduce deasemenea suport pentru decupajele din ecrane in Android P, sau poate chiar si in iOS, iar dezvoltatorii de website-uri vor putea afisa informatii pe intreg ecranul telefoanelor, daca implementeaza suport prin CSS. Google Chrome aduce deasemenea suport pentru dispozitive fizice pentru securitate biometrica, acestea fiind oferite in plus fata de standardul web pentru autentificare, implementat si in alte browsere pana in prezent.

Google Chrome Versiunea 69 MULTE NOUTATI 1

Google Chrome: Versiunea 69 aduce MULTE NOUTATI

Google Chrome va aduce deasemenea suport pentru sistemul picture-in-picture pentru calculatoare, el fiind integrat si in versiunea 68, doar ca trebuie activat manual prin doua flag-uri separate. Google Chrome va avea implementat suport avansat pentru blocarea aplicatiilor terte care impiedica deschiderea browserului, prin faptul ca nu se pot integra in procese, utilizatorilor fiindu-le afisata o alerta prin care li se cere sa stearga respectivele aplicatii din calculatoare si browser pentru ca totul sa functioneze normal.

Google Chrome Versiunea 69 MULTE NOUTATI 2

Google Chrome va aduce unele dintre aceste schimbari si pentru telefoane, nu doar pentru calculatoare, atat pe iPhone, cat si pe Android, insa desigur ca sunt pregatite multe altele, mai mici, inclusiv rezolvarile multor probleme, si imbunatatirea performantelor. Google Chrome va avea cateva schimbari speciale integrate inclusiv pentru Chrome OS, asa ca utilizatorii variatelor sisteme de operare pentru calculatoare vor beneficia de toate noutatile importante pe care Google le pregateste in acest moment.

Google Chrome va avea versiunea 69 lansata in urmatoarele luni, dupa ce va fi testata suficient de catre cei de la Google.