Google Chrome: Functia GROZAVA ce il face mai RAPID

Google Chrome are o noua functie grozava in cea mai recenta versiune care il face mult mai rapid, si care reduce consumul de memorie RAM al calculatoarelor.

Google Chrome Functia GROZAVA RAPID

Google Chrome a avut recent parte de o actualizare foarte importanta din partea companiei Google, versiunea 68 fiind lansata de catre americani pentru utilizatorii din lumea intreaga. Google Chrome a adus foarte multe schimbari pentru calculatoare si telefoane cu actualizarile lansate in iulie, iar printre ele se regaseste in versiunea 68 si un nou API numit Page Lifecycle API, el fiind gandit pentru a face browserul si calculatoarele mult mai rapide in folosirea zilnica.

Google Chrome a implementat acest nou API pentru a reduce cantitatea de memorie RAM consumata in timpul folosirii, compania Google suspendand in fundal tab-urile din browser pentru ca ele sa nu mai consume multe resurse. Google Chrome nu doar ca reduce substantial cantitatea de memorie RAM consumata de catre paginile web deschise in tab-uri, ci si load-ul pe care ele il genereaza pe procesor si afecteaza folosirea altor aplicatii din calculatoarele noastre.

Google Chrome: Functia GROZAVA ce il face mai RAPID

Google Chrome are implementata aceasta tehnologie intr-un mod similar cu cel in care aplicatiile lasate in fundal pe smartphone-uri au resursele limitate pentru a nu afecta performantele telefoanelor inteligente. Cei de la Google stiu cat de importanta este administrarea eficienta a resurselor pe calculatoarele cu putina memorie RAM si procesoare slabe, asa ca Google Chrome a devenit mult mai rapid si mai util pentru cei care pana acum il evitau deoarece consuma multe resurse.

“It allows browsers to more aggressively optimize system resources, ultimately benefiting all web users. Browsers today already do take active measures to conserve resources for pages in background tabs, and many browsers would like to do a lot more of this to lessen their overall resource footprint. The problem is developers currently have no way to prepare for these types of system-initiated interventions or even know that they’re happening. This means browsers need to be conservative or risk breaking web pages.”

Google Chrome a avut anuntat acest API de catre compania Google, a fost indelung testat de catre ingineri pentru a se verifica daca aduce intr-adevar imbunatatiri pentru toata lumea, iar in final s-a ajuns la decizia ca face asta. Tot ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de aceasta schimbare a Google Chrome este sa instalati versiunea 68 disponibila in momentul de fata pentru toata lumea, iar apoi experienta voastra de utilizare ar trebui sa fie mult mai buna.