Apple Vorbeste despre SPIONAREA prin iPhone

Apple a vorbit din nou despre cat de usor pot fi spionati utilizatorii iPhone de catre ea, sau de catre dezvoltatorii care lanseaza aplicatii terte in App Store.

Apple SPIONAREA iPhone

Apple a oferit o declaratie de presa foarte interesanta astazi cu privire la securitatea pe care o ofera telefoanele iPhone pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar ea ar trebui sa linisteasca multe persoane. Conform celor de la Apple, telefoanele iPhone nu sunt folosite de catre ea pentru a spiona clientii din lumea intreaga, insa aici nu vorbim despre aplicatiile terte pentru iPhone, ci despre serviciile native pe care compania americana le ofera in telefoanele sale.

Apple a fost intrebata de catre membri ai Congresului SUA daca telefoanele iPhone care au functia Hey Siri activata pot fi folosite pentru a spiona utilizatorii care poarta conversatii in preajma telefoanelor in viata de zi cu zi. Google a avut parte de o intrebare similara pentru Google Assistant si sistemul Ok Google, insa doar de la Apple stim ca in momentul de fata telefoanele iPhone nu sunt folosite pentru a spiona clientii care le folosesc.

Apple Vorbeste despre SPIONAREA prin iPhone

Apple spune ca iPhone-urile nu inregistreaza toate conversatiile utilizatorilor pentru a astepta comanda de activare a Siri, insa telefoanele monitorizeaza tot ceea ce spunem pentru a declansa utilizarea Hey Siri. Ca aceste conversatii nu ar fi inregistrate si trimise catre Apple e cu totul alta poveste, insa compania americana spune ca aplicatiile terte pentru iPhone nu pot face asta fara ca utilizatorul sa le ofere acces la microfon, si ca ele sa afiseze un indicator de inregistrare cand acceseaza microfonul.

“Apple said iPhones do not record audio while listening for Siri wakeup commands and Siri does not share spoken words. Apple said it requires users to explicitly approve microphone access and that apps must display a clear signal that they are listening. Apple wrote that it had removed apps from its App Store over privacy violations but declined to say whether it had ever banned a developer.”

iPhone este vazut de catre multi ca fiind un telefon extrem de sigur, iar ceea ce spune compania Apple nu este tocmai nou, deoarece informatiile au mai fost oferite in trecut de catre americani, iar pana acum n-au prea putut fi contrazise. Desigur ca exista tentative ale dezvoltatorilor de a crea aplicatii care sa ii spioneze pe utilizatorii de telefoane iPhone, insa in ciuda tuturor acuzatiilor, in iOS nu s-a descoperit pana acum vreo aplicatie din App Store care sa inregistreze conversatiile si sa le trimita catre o entitate terta.