iPhone X Plus si iPhone 9: Motivul REAL pentru care a fost OPRITA Productia Procesoarelor

iPhone X Plus si iPhone 9 au avut productia procesoarelor oprita dintr-un motiv care arata ca TSMC e mai vulnerabila decat credea foarte multa lume.

iPhone X Plus iPhone 9 oprita productie procesor

iPhone X Plus si iPhone 9 au avut productia procesoarelor oprita in acest weekend, in urma unor probleme din fabricitile TSMC, compania care le produce pentru Apple, iar Windows pare sa fie la sursa problemei. Cei de la TSMC au afirmat in weekend ca un virus le-a infectat multe dintre calculatoarele fabricilor in care sunt produse procesoarele pentru iPhone X Plus si iPhone 9, iar astazi aflam si de ce s-a intamplat acest lucru la taiwanezi.

iPhone X Plus si iPhone 9 au procesoarele produse de catre calculatoare care rulau versiuni vechi ale Windows, pana recent, acestea fiind infectate de catre hackeri, asa ca productia a fost oprita pentru a le curata. TSMC a refuzat initial sa ofere detalii pentru problemele din cauza carora a fost nevoita sa opreasca productia procesoarelor pentru iPhone X Plus si iPhone 9, insa iata ca secretul rusinos a iesit la iveala, si e destul de ciudat

iPhone X Plus si iPhone 9: Motivul REAL pentru care a fost OPRITA Productia Procesoarelor

iPhone X Plus si iPhone 9 aua vut procesoarele tinute victime de catre o noua versiune a atacului WannaCry, acesta blocand calculatoarele si criptand datele din ele, hackerii cerand plata unei recompense pentru decriptarea lor. TSMC nu a fost singura companie afectata de catre aceste probleme, alte fabrici din zona avand productia afectata, asa ca nu doar Apple nu va primi la timp toate procesoarele de care avea nevoie pentru iPhone X Plus si iPhone 9.

“Chip-maker TSMC has admitted that an outbreak of the WannaCry virus – linked to North Korea – caused the production outage at a number of its production facilities over the weekend. The company admitted the outbreak […] affected unpatched Windows 7 systems running critical processes in its fabrication facilities.”

iPhone X Plus si iPhone 9 au avut productia procesoarelor afectata de un virus care a produs probleme extrem de mari acum mai bine de un an, foarte multe companii mari fiind afectate de aceasta problema. Din pacate pentru cei de la Apple, TSMC nu si-a facut toate actualizarile pentru calculatoarele cu Windows, iar asa e posibil ca stocul final de telefoane iPhone X Plus si iPhone 9 sa fi mai mic decat ar avea nevoie americanii pentru lansarea globala.