Google Assistant: Functia Noua Lansata de Google

Google Assistant are o noua functie lansata de catre compania Google pentru utilizatori, ea fiind asteptata de foarte mult timp si fiind foarte utila.

Google Assistant Functia Noua Google

Google Assistant are de zilele trecute o noua functie foarte utila lansata de catre compania Google, americanii oferindu-le utilizatorilor ceva ce alti asistenti personali au deja disponibil de cateva zile. Mai exact, in mai compania Google a lansat actualizari pentru aplicatiile Google News, acestea avand mai multa inteligenta artificiala integrata, iar acum Google Assistant este si mai prezent in cadrul sau pentru utilizatorii care au nevoie de ceea ce ofera.

Google Assistant este acum capabil sa citeasca extrase din stirile aplicatiei Google News pentru Android, astfel ca utilizatorii care nu pot, sau nu vor, sa-si deblocheze ecranele, au optiunea de a avea extrase citite. Google Assistant le va citi utilizatorilor stirile cele mai recente, ceva ce Siri si Amazon Alexa au de ceva vreme, dar ceva ce Google ofera doar in momentul de fata pentru aplicatia Google News dedicata telefoanelor iPhone si Android unde asistentul este deja oferit.

Google Assistant: Functia Noua Lansata de Google

Google Assistant va putea filtra stirile in functie de subiectele de interes ale utilizatorilor, asa ca acestia vor avea posibilitatea de a cere doar citirea de stiri pe anumite subiecte, nu neaparat toate cele care sunt in Google News. Aceasta functionalitate este extrem de utila pentru cei care folosesc Google Assistant, deoarece nu vor trebui sa asculte orice fel de stiri, ci vor putea alege in legatura cu ce sa fie informati de catre asistentul personal al celor de la Google.

“We are beginning to bring the best of Google News to devices with the Google Assistant so that you can stay up to date wherever you are. You can choose your preferred news sources from hundreds of national and local broadcasters including CNBC, CNN, Cheddar and more. Just ask, “Hey Google, what’s the news?”. When you want to go deeper or learn more about a specific topic, ask the Assistant: “What’s the news on the women’s national soccer team?” or “What’s the latest on NASA?”.”

Google Assistant ofera aceasta functionalitate inclusiv pentru boxele inteligente pe care utilizatorii le au, si care sunt compatibile cu asistentul personal, deci nu vorbim despre fucntionalitate disponibila doar pe telefoane. Google Assistant este, din pacate, oferit intr-un numar limitat de tari in momentul de fata, iar Romania nu se afla printre ele, asa ca deocamdata in Romania trebuie sa instalati aplicatiile Google News, sau Asisstant, din alte tari pentru a beneficia de functii.