Google: SURPRIZA Pregatita pentru Multi Clienti

Google are o surpriza pregatita pentru multi dintre clientii din lumea intreaga, compania americana oferindu-le ceva ce asteptau de foarte multa vreme.

Google SURPRIZA Clienti

Google are o gama variata de produse disponibile in momentul de fata pentru utilizatorii din lumea intreaga, insa pentru una dintre categoriile nu foarte populare, inca, are o surpriza interesanta pregatita. Mai exact, cei de la Google se pregatesc sa ofere pentru Chromebook-uri posibilitatea de a rula Windows 10 in sistem dual-boot pe aceste calculatoare, deci utilizatorii vor putea rula atat Chrome OS, cat si sistemul de operare al celor de la Microsoft.

Google a dat de inteles ca aceasta schimbare este iminenta prin codul sursa al Campfire, functia care va permite rularea Chrome OS si a Windows 10 in sistem dual-boot pe Chromebook-uri incepand, probabil, de anul acesta. Problema este ca nu toate Chromebook-urile celor de la Google vor avea disponibila posibilitatea de a rula si Windows 10 pentru utilizatori, asa ca ramane de vazut pentru ce calculatoare va fi oferita aceasta noua functie in viitor.

Google: SURPRIZA Pregatita pentru Multi Clienti

Google da de inteles in codul sursa al Campfire ca este nevoie de minim 40 GB spatiu de stocare in Chromebook-uri pentru a rula si Windows 10 separat de Chrome OS, iar asta elimina din lista de compatibilitate multe modele. In ciuda acestui lucru, cei care vor putea beneficia de aceasta functionalitate pe Chromebook-urile Google nu vor fi nevoiti sa activeze Developer Mode pentru a rula si Windows 10, deci nu vor trebui sa isi compromita securitatea calculatoarelor.

“Earlier this year, a mysterious project appeared on the Chromium Git. The Chrome OS developers had created a new firmware branch of the Google Pixelbook called eve-campfire and were working on a new “Alt OS mode” for this branch. We have since confirmed this Alt OS refers to Microsoft Windows 10 and found evidence that it wasn’t just an internal project but intended for public release.”

Google deocamdata testeaza aceasta schimbare majora pentru Chromebook-urile sale, deci e greu de spus cam cat ar putea dura pana cand ea va fi suficient de bine pregatita pentru a fi lansata oficial. Este de asteptat ca ea sa nu fie disponibila chiar in urmatoarele cateva saptamani, iar asta pentru ca multi dintre clientii Google care au cumparat Chromebook-uri au nevoie de un sistem stabil care sa permita rularea Windows 10, asa ca e posibil s-o vedem undeva prin toamna.