Google Assistant UMILESTE in Continuare Siri si Alexa

Google Assistant umileste in continuare Cortana, Siri si Alexa, asistentul personal al celor de la Google dovedind intr-un nou test ca este net superior.

Google Assistant UMILESTE Siri Alexa

Google Assistant este cel mai bun asistent personal pentru smartphone in momentul de fata, acest lucru fiind intarit de un nou studiu care tine software-ul celor de la Google deasupra competitorilor Siri, Cortana, si Alexa. Google Assistant este de foarte mult timp peste Siri, Cortanala si Alexa, iar ceea ce vedem in rezultatele de mai jos arata ca Google inca reuseste sa ofere o inteligenta artificiala, si un sistem de recunoastere a comenzilor vocale, superior fata de orice altceva de pe piata.

Google Assistant nu este perfect, iar asta se vede foarte clar in graficul de mai jos, asistentul personal nereusind sa intreaca Siri in ceea ce priveste recunoasterea si rulare comenzilor pentru sistemul de operare. Aici Apple inca mai are un avantaj serios in fata celor de la GOogle, insa in rest Google Assistant este superior fata de orice altceva exista pentru smartphone, iar asta ne spune cat de important este asistentul personal pentru compania americana.

Google Assistant UMILESTE in Continuare Siri si Alexa

Google Assistant UMILESTE Siri Alexa 1

Google Assistant se descurca mai bine decat Siri in ceea ce priveste descoperirea de locatii apropiate de noi, diferenta intre cei doi asistenti fiind foarte mica in aceasta privinta, deci Apple a lucrat cum trebuie. Google Assistant este net superior Siri cand vine vorba despre efectuarea de comenzi prin aplicatii terte, insa si in ceea ce priveste afisarea de informatii in baza intrebarilor puse de catre utilizatori, diferentele aici fiind de peste 15%.

“Google Assistant has the edge in every category except Command. Siri’s lead over the Assistant in this category is odd, given they are both baked into the OS of the phone rather than living on a 3rd party app (as Cortana and Alexa do). We found Siri to be slightly more helpful and versatile (responding to more flexible language) in controlling your phone, smart home, music, etc. Our question set also includes a fair amount of music-related queries (the most common action for smart speakers). Apple, true to its roots, has ensured that Siri is capable with music on both mobile devices and smart speakers.”

Google Assistant este usor superior asistentului Siri si in ceea ce priveste crearea de rute pentru navigare ghidata, insa nu cu mult, dar aici nu este inclusa si functionalitatea oferita de catre Google Maps, sau Apple Maps. Uitandu-ne la Cortana si Alexa, diferentele dintre aceste sisteme si Google Assistant sunt uriase, Amazon si Microsoft avand foarte multe de recuperat, chiar si fata de Siri, insa e greu de spus cand vor reusi sa mai faca asta, progresele lor fiind minore.