RCS & RDS: Digi Mobil a PIERDUT Abonati in S1 2018

RCS & RDS a anuntat astazi rezultatele financiare pentru S1 2018, si a confirmat faptul ca operatorul Digi Mobil a pierdut un numar consistent de abonati.

RCS & RDS Digi Mobil PIERDUT Abonati

RCS & RDS si-a anuntat astazi rezultatele financiare pentru primul semestru al anului 2018, operatorul de telefonie mobila inregistrand o evolutie pozitiva, exceptand profitul, acolo unde exista o scadere uriasa. In primele sase luni ale anului 2018 cei de la RCS & RDS au inregistrat incasari de 475.8 milioane de euro in toate pietele in care activeaza, adica inclusiv in Ungaria, Spania, Italia, majoritatea veniturilor fiind totusi generate de catre Romania.

RCS & RDS este denumirea sub care cunoastem compania in Romania, insa international grupul este cunoscut cu denumirea Digi Communications, el fiind cel care a inregistrat aceste incasari in primele 6 luni. RCS & RDS generat in Romania 335.2 milioane de euro din total, acestea fiind in crestere cu 1.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, profitul fiind de doar 15.3 milioane de euro, jumatate fata de 31.83 milioane de euro in aceeasi perioada din 2017.

RCS & RDS: Digi Mobil a PIERDUT Abonati in S1 2018

RCS & RDS Digi Mobil PIERDUT Abonati 1

RCS & RDS avea in Romania la sfarsitul lunii iunie 3.148 milioane de abonati ai serviciilor de televiziune, plus inca 2.237 milioane de utilizatori ai serviciilor de internet fix, ambele cifre fiind in crestere fata de 2017. Digi Mobil o duce deasemenea foarte bine, cei de la RCS & RDS anuntand ca aici s-au inregistrat 3.368 milioane de clienti la sfarsitul lunii iunie, in scadere cu 0.4%, aceasta fiind prima oara in ultimii ani cand operatorul de telefonie mobila pierde clienti in loc sa ii castige de la concurenta.

RCS & RDS a inregistrat si o scadere a numarului de abonati ai serviciilor de telefonie fixa, insa aici e normal, pentru ca lumea se indreapta cu pasi repezi spre telefoanele mobile, trend-ul fiind acelasi in industria de telefonie din Romania. RCS & RDS avea la finalul lunii iunie imprumuturi de 873 milioane de euro pe care ar trebui sa le inapoieze, suma totalizand aproape veniturile totale anuale ale operatorului, insa progresul facut de catre companie in ultimii ai va asigura cu siguranta achitarea lor.