RCS & RDS: AMENDA Noua de la Autoritatile Romane

RCS & RDS are parte de o noua amenda de la autoritatile din Romania, iata ce practica ilegala a fost sanctionata in urma investigatiei din Romania.

RCS & RDS AMENDA Autoritatile Romane 351350

RCS & RDS a primit o noua amenda de la autoritatile din Romania, ea venind la doar cateva saptamani dupa una aplicata pentru neconectarea unui client la infrastructura pentru internet si televiziune. De aceasta data cei de la RCS & RDS au fost amendati de catre ANSPDCP, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cuantumul ei fiind de 7000 de LEI, deci mai mare decat cea aplicata anterior de catre autoritatile romane.

RCS & RDS a fost amendata de catre ANSPDCP din cauza modului excesiv in care prelucra datele cu caracter personal ale clientilor fara acordul expres al acestora , iar noul regulament GDPR interzice acest lucru. Conform celor de la ANSPDCP, RCS & RDS ar fi copiat si stocat copii ale actelor de identitate ale clientilor fara sa le ceara acceptul in ceea ce priveste aceste operatiuni, lucru care se intampla si la multe alte companii, care te obliga sa accepti asta, daca vrei serviciile lor.

RCS & RDS: AMENDA Noua de la Autoritatile Romane

RCS & RDS a fost amendata de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal in urma unei investigatii pornite din oficiul, adica probabil vreun angajat, sau ruda, stia ce se intampla si a pornit investigatia. Indiferent de motivul initierii investigatiei impotriva RCS & RDS, acesta este doar unul dintre operatorii care fac asta, deoarece Orange, Telekom, si Vodafone au fost deasemenea amendati de catre ANSPDCP din acelasi motiv.

RCS & RDS a contestat deja in instanta amenda celor de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la fel cum au facut si cei de la Orange, Telekom, sau Vodafone in urma deciziilor similare. Desigur ca asta nu va rezolva nimic, iar companiile vor cere oricum copii ale actelor de identitate pentru folosirea serviciilor lor, RCS & RDS putand scapa de amenda daca isi sustine cum trebuie cauza in instanta, la fel ca in cazul celorlalti operatori.

9 COMENTARII

  1. Eu am avut mereu net fix de la ei. Impecabil și net superior lui UPC. Cu TV am ramas la UPC ca aia sunt mai buni la TV. De cativa ani flirtam cu ideea telefoniei mobile de la RDS dar ce am tot citit pe net m-a descurajat total. Toți se plâng. Anul asta am zis sa fac un experiment timid și am migrat vreo 4 numere la ei. Nu am avut absolut nici o problema cu semnalul iar netul în unele locuri la munte unde vdf avea 3-4kb/s, la ei mergea cu vreo 1,5mbps. Plăcut impresionat și o sa monitorizez pe tot parcursul anului contractual. Am telefoane dual sim și uneori M uit cât semnal are vdf și cât are RDS. Uimitor, dar destul de des ori sunt egale ori RDS e mai bun. La Orange în schimb vad ca am full cam pe unde m-am dus pana acum. Și am mai observat o chestie ciudata : am telefoane dual sim și în fiecare din ele am câte o cartela de la RDS pe lângă vdf și Orange. Am observat ca dacă sun pe cineva pe RDS de pe cartela de vdf se aude mai ‘cu purici’ uneori, mai fasait un pic. Dacă închid și sun de pe cartela RDS sunetul e mai clar și fără fasaituri. Nu știu de ce. Am observat asta de vreo cateva ori. Nu știu dacă e întâmplare sau are o explicație tehnica.