Android 9 BLOCHEAZA o Functie MAJORA, Imitand iOS

Android 9 blocheaza o functie extrem de utila pentru utilizatorii din intreaga lume, compania Google preluand de la iOS strategia de a limita functiile utile.

Android 9 BLOCHEAZA Functie MAJORA iOS

Android 9 blocheaza o functie foarte importanta pentru multi utilizatori ai sistemului de operare, schimbare afiind preluata din iOS, acolo unde compania Apple impiedica exact acelasi lucru pentru clientii sai. Android 9 blocheaza posibilitatea de a mai inregistra apeluri telefonice folosind aplicatii de orice fel, decat daca telefonul are deja root facut de catre utilizator, situatia fiind identica precum in cazul iPhone, unde e nevoie de jailbreak pentru a inregistra apeluri telefonice.

Android 9 forteaza practic utilizatorii sa faca root telefoanelor, asa cum iOS ii forteaza pe utilizatorii iPhone sa faca jailbreak, marea diferenta stand in faptul ca root pentru Android va exista intotdeauna, pe cand jailbreak-urile apar greu. Android 9 nu avea API-uri oficiale care sa permita inregistrarea de apeluri telefonice de catre aplicatii, dar neoficial era posibil, insa acum Google a blocat complet functionalitatea pentru telefoanele care nu au root facut in prealabil de utilizator.

Android 9 BLOCHEAZA o Functie MAJORA, Imitand iOS

Android 9 nu vine si cu o explicatie pentru aceasta decizie a celor de la Google, insa avand in vedere ca legile multor tari interzic inregistrarea apelurilor telefonice fara acordul explicit al interlocutorilor, e usor de inteles de ce a fost luata. Acum toti cei care se bucurau in Android de posibilitatea de a face inregistrari pentru apeluri telefonice, ajung practic in situatia iPhone, Android 9 fortandu-i sa faca root telefoanelor, procedura in sine nefiind chiar atat de simpla.

“On the contrary, it looks like Android Pie has completely blocked call recording without root. The developers of both CallRecorder – ACR and BoldBeast Android Call Recorder have confirmed that Google has closed off the workaround they used to record calls, leaving root-only methods the only way to record your phone calls.”

Android 9 mai limiteaza, practic, libertatea sistemului de operare, si a utilizatorilor, de-a lungul timpului cei de la Google limitand si alte functii, asa cum a facut Apple de la bun inceput cu telefoanele iPhone. Incetul, cu incetul, sistemul de operare Android ajunge sa impuna tot mai multe interdictii, la fel precum iOS, Android 9 fiind doar un nou pas facut de catre compania Google spre securizarea terminalelor mobile care-i folosesc software-ul, dar si spre iritarea utilizatorilor.

23 COMENTARII

  1. Cam da,cu 4 Giga dacă nu gâfâie la început,gâfâie mai târziu. Am corectat,vroiam sa zic 835 și 845.
    Dacă un Pixel 2 XL cu android stock de la mama lui de la google gâfâie cu 4 gb,ce sa mai zic de S9 cu lagwizz in plus pe el,dex și alte avioane.

  2. Cam da,cu 4 Giga dacă nu gâfâie la început,gâfâie mai târziu. Am corectat,vroiam sa zic 835 și 845.
    Dacă un Pixel 2 XL cu android stock de la mama lui de la google gâfâie cu 4 gb,ce sa mai zic de S9 cu lagwizz in plus pe el,dex și alte avioane.

  3. tocmai am dezactivat actualizarile pe viata cu aplicatia bk manager .
    mersi pentru informatie .
    am trecut pe android special pentru a putea inregistra apeluri.

  4. Mda, ia mai informează-te și lasa trolarea aiurea
    Samsung nu mai are Touchwiz ci acum interfața se numește Samsung Experience ….. Nu mai exista lag pe Samsung cum exista la vechiul touchwiz, dar la viteza nu se compara cu OP și Pixel
    Samsung Experience administrează bine resursele mult mai bine decât iX telefon de 1000 $/€ care gâfâie tare și ia bătaie pe oriunde îl prind smartphone urile high end android ….. Sa știi ca avioanele Samsung sunt mult mai evoluate decât cele ale Apple și celorlalți producători Android….. Bine ca vezi raul doar în curtea android

  5. Apropo știi de ce smartphone urile android necesita resurse mai multe, implicit hardware mai mult? Îți spun eu
    1. Android este mult mai complex ca ios, integrând mult mai multe funcții și caracteristici
    2. Tehnologii mai multe și mai evoluate sau noi
    3. Smartphone-urile high-end android au o rata de evoluție de peste 5 ori mai mare decât iphone cam pe toate fronturile, și atunci e perfect logic ca tr mai multa putere implicit hardware

  6. 1.Și cât la suta din utilizatori folosesc toate acele “mult mai multe funcții”?
    2. Tehnologii mai multe(aruncate la grămada) da,dar mai evoluate?
    Touch Id,face id,force touch,face id,procesor pe 64 biti,chiar și rahatul de animoji? Pe lângă ca au fost implementate prima oară pe iOS,sunt mult mai evoluate ca pe android.
    3. Da-mi câteva exemple de “rata de evoluție de peste 5 ori mai mare la android”.
    E comic sa vezi ca,cu toate astea super evoluatul Samsung “împrumuta” toate tehnologiile astea vechi de la Apple.
    In Septembrie 2017 Apple a prezentat următoarele:
    1. Animoji pe iPhone X
    2. Boxa inteligenta Home Pod
    3. Încărcător wireless care încarcă mai multe dispozitive(3)
    4. Apple Watch 3 cu lte
    Vine apoi Samsung in 2018 și prezintă așa:
    1. AR Emoji in S9/S9+
    2. Boxa inteligenta Galaxy Home
    3. Încărcător wireless care încarcă mai multe dispozitive(2)
    4. Galaxy Watch cu lte

  7. 1. Ce contează că-ți le folosesc, te pot întreba același lucru la iPhone
    2. Tu ce crezi la creează și evoluează Apple? Sau așteaptă după ceilalți ca de obicei?
    3. Ex : componente hardware, construcție (nm) și specificații (ecran, procesor,camera (astea îmi vin în minte ) + soft
    Și Apple ce face nu cumva copiază de la Samsung și de la android? Atunci când nu creezi nimic și nu faci nimic decât cumpărând de pe raft ce faci? Simplu copiezi
    4.
    -da a copiat Animoji, dar vine Apple pe urma cu memoji fix copie după AR Emoji Samsung
    -Apple e prima cu smart boxă ? Sau Amazon după care a copiat și Apple
    -Da e Apple fix prima companie cu încărcare wireless, la fel și cu smart watch

  8. Arată-mi te rog unde am scris eu ca Apple e prima cu boxa Smart????
    Sau prima companie cu încărcare wireless???? De ce-mi răstălmăcești cuvintele???
    Eu am zis doar 4 lucruri ce a prezentat Apple in Septembrie 2017(și NU IN PREMIERA!!!!) ce a prezentat și Samsung in 2018!

  9. Și Samsung gâfâie cu 4 gb de ram și cum apare orice android cu același hardware ca el cum ia bătaie oriunde îl prind. Iese fum din Note 9 sau S9+ cum îl prinde One plus 6T la înghesuiala,și asta la jumate de preț!
    Bine ca vezi raul doar in curtea Apple.

  10. Ai uitat sa precizezi și super mincinos care-ti bagă cuvintele in gura.
    Sunteți avocații apărării din oficiu a lui Samsung care pe deasupra mai lucrați și pro bono.
    Ai văzut undeva un avocat al apărării sa zică ceva rău de clientul lui,chiar dacă ar spune adevarul? Evident ca nu,așa și voi.

  11. Cauta Samsung Gear S3 Lte. Acesta a apărut in 2016, inainte de AW3. Gare sunt curios cat de deranjat vei fi acum in comentarii ca Apple a copiat.
    Boxa inteligenta: este o piata noua. Crezi ca au dreptul sa intre pe o piata noua cu un asemenea produs?
    De unde pot cumpara acel incarcator Apple care incarca mai mults device-uri?
    AR Emoji care a venit in S9 in primul rand este diferit fata de ce a oferit Apple in iOS 11, dar in schimb este exact ce a copiat Apple in iOS12 ? dc a venit Apple cu functia asta dupa ce a vwzut-o la Samsung?

  12. Care este minciuna, Amfetamin? Tu ești un hater care arată cu degetul spre mine că sunt hater. Tu te legi de problemele Samsung fără să le conștientizezi pe alea Apple.
    Oamenii onești reacționează la exagerările astea.