Android 9 BLOCHEAZA o Functie MAJORA, Imitand iOS

Android 9 blocheaza o functie extrem de utila pentru utilizatorii din intreaga lume, compania Google preluand de la iOS strategia de a limita functiile utile.

Android 9 BLOCHEAZA Functie MAJORA iOS

Android 9 blocheaza o functie foarte importanta pentru multi utilizatori ai sistemului de operare, schimbare afiind preluata din iOS, acolo unde compania Apple impiedica exact acelasi lucru pentru clientii sai. Android 9 blocheaza posibilitatea de a mai inregistra apeluri telefonice folosind aplicatii de orice fel, decat daca telefonul are deja root facut de catre utilizator, situatia fiind identica precum in cazul iPhone, unde e nevoie de jailbreak pentru a inregistra apeluri telefonice.

Android 9 forteaza practic utilizatorii sa faca root telefoanelor, asa cum iOS ii forteaza pe utilizatorii iPhone sa faca jailbreak, marea diferenta stand in faptul ca root pentru Android va exista intotdeauna, pe cand jailbreak-urile apar greu. Android 9 nu avea API-uri oficiale care sa permita inregistrarea de apeluri telefonice de catre aplicatii, dar neoficial era posibil, insa acum Google a blocat complet functionalitatea pentru telefoanele care nu au root facut in prealabil de utilizator.

Android 9 BLOCHEAZA o Functie MAJORA, Imitand iOS

Android 9 nu vine si cu o explicatie pentru aceasta decizie a celor de la Google, insa avand in vedere ca legile multor tari interzic inregistrarea apelurilor telefonice fara acordul explicit al interlocutorilor, e usor de inteles de ce a fost luata. Acum toti cei care se bucurau in Android de posibilitatea de a face inregistrari pentru apeluri telefonice, ajung practic in situatia iPhone, Android 9 fortandu-i sa faca root telefoanelor, procedura in sine nefiind chiar atat de simpla.

“On the contrary, it looks like Android Pie has completely blocked call recording without root. The developers of both CallRecorder – ACR and BoldBeast Android Call Recorder have confirmed that Google has closed off the workaround they used to record calls, leaving root-only methods the only way to record your phone calls.”

Android 9 mai limiteaza, practic, libertatea sistemului de operare, si a utilizatorilor, de-a lungul timpului cei de la Google limitand si alte functii, asa cum a facut Apple de la bun inceput cu telefoanele iPhone. Incetul, cu incetul, sistemul de operare Android ajunge sa impuna tot mai multe interdictii, la fel precum iOS, Android 9 fiind doar un nou pas facut de catre compania Google spre securizarea terminalelor mobile care-i folosesc software-ul, dar si spre iritarea utilizatorilor.