Apple este INVESTIGATA pentru Concurenta Neloiala

Apple este investigata de catre autoritati pentru concurenta neloiala, compania americana fortandu-si partenerii sa faca exact ce vrea ea, ca de obicei.

Apple INVESTIGATA Concurenta Neloiala

Apple este iarasi investigata de catre autoritatile unei tari, insa de aceasta data pentru concurenta neloiala, compania americana avand de aceasta data probleme in Japonia. Mai exact, Apple este investigata de catre autoritati deoarece ar fi fortat Yahoo! Japonia sa inchida o platforma de streaming pentru jocuri deoarece aceasta ar fi concurat cumva cu App Store.

Yahoo! a lansat in Japonia o platforma care le permitea utilizatorilor de smartphone-uri sa joace online o varietate de jocuri, in HTML5, iar cei de la Apple s-au suparat si au facut presiuni pentru inchiderea ei. Yahoo! a inchis platforma, insa a depus si plangeri la autoritatile japoneze impotriva celor de la Apple, iar acestea isi fac treaba, si incep sa faca investigatiile necesare.

Apple este INVESTIGATA pentru Concurenta Neloiala

Yahoo! a creat acea platforma ca o alternativa pentru App Store, cerand bani mai putini de la dezvoltatori pentru publicarea jocurilor in respectiva platforma, afectand, probabil, incasarile Apple. Cei de la Square Enix au creat un joc special pentru platforma, insa cel mai probabil Apple i-a “convins” ca e in interesul lor sa ramana legati de App Store pentru viitor.

“Japan is investigating allegations that pressure from Apple forced Yahoo Japan to pull back from a game platform that competes with the App Store. The Fair Trade Commission and the industry ministry began receiving reports from Yahoo last fall about issues surrounding its Game Plus platform. Yahoo told multiple business partners that it was forced to cut back because of pressure behind the scenes from Apple.”

Plangerile celor de la Yahoo! Japonia au fost facute cand compania apartinea de cea din SUA, insa a doua a fost vanduta catre Verizon, iar prima a ramas la Softbank, un important partener Apple. In aceasta idee, e foarte posibil ca plangerile sa fie retrase, insa cei de la Apple raman cu o imagine patata de fortarea partenerilor sa faca in asa fel incat ea sa castige cat mai multi bani.