Windows 10: Functia LANSATA cu Inspiratie de la Apple

Windows 10 are parte de o noua functie foarte importanta lansata de catre compania Microsoft pentru utilizatori, ea fiind inspirata din macOS-ul Apple.

Windows 10 Functie LANSATA

Windows 10 a avut in cursul zilei de ieri o noua functie lansata de catre compania Microsoft pentru utilizatorii din lumea intreaga, americanii luandu-si clientii prin surprindere cu oferirea ei. Mai exact, ieri cei de la Microsoft au lansat pentru Windows 10 o noua functie pentru OneDrive care are denumirea Folder Protection, ea permitandu-le utilizatorilor sa-si sincronizeze automat documentele, pozele, si alte fisiere prin OneDrive intre multiple dispozitive.

Windows 10 are aceasta functie dedicata exclusiv celor care folosesc sistemul OneDrive, astfel ca utilizatorii care nu au ales sa foloseasca aceasta platforma nu vor beneficia de noua functionalitate. Pentru ceilalti, OneDrive va folosi infrastructura cloud a celor de la Microsoft pentru a transfera fisierele noastre importante din Windows 10 intre diverse calculatoare, functia fiind lansata initial in iunie pentru diverse companii, iar acum ajunge la toti utilizatorii care sunt activi in platforma.

Windows 10: Functia LANSATA cu Inspiratie de la Apple

Windows 10 Functie LANSATA 1

Windows 10 are aceasta functie pentru ca Microsoft a vrut sa usureze munca utilizatorilor care vor sa transfere rapid fisiere intre calculatoare, chiar daca le folosesc in diverse locatii, mai exact la munca, sau chiar acasa. Vorbim despre ceva similar cu ceea ce ofera compania Apple, Windows 10 avand in sfasit aceasta optiune in mod gratuit pentru utilizatorii s-au saturat sa tot foloseasca diverse medii de stocare externe pentru a transfera date intre calculatoarele lor, dar OneDrive e limitat la spatiul disponibil incont.

“This is a new feature we started rolling out broadly this week that is now available to OneDrive users with personal accounts. It makes it easier to move content into OneDrive, have access to all your important files on all your devices, and keep more files protected with features like ransomware detection & recovery.”

Windows 10 permite activarea acestei functii prin intermediul panoului de setari al OneDrive din cadrul sistemului de operare, functia explicita fiind disponibila in sectiunea Auto Save. Dupa activarea acestei functii in cadrul Windows 10, totul va fi sincronizat in mod automat pentru utilizatori, asa ca ramane doar de vazut cata lumea va considera functia utila din moment ce ea este acum disponibila pentru intreaga baza de utilizatori ai platformei OneDrive, deci teoretic ar trebui sa fie disponibila si in Romania.