Apple: Vanzarile SLABE de Mac-uri Afecteaza Compania

Apple a fost afectata din cauza vanzarilor slabe de Mac-uri inregistrate in T2 2018, cei din Cupertino fiind aproape de a disparea din topul producatorilor.

Apple Vanzarile SLABE Mac Afecteaza Compania

Apple a inregistrat in T2 2018 o scadere semnificativa a vanzarilor de Mac-uri in comparatie cu primele luni ale anului acesta, aproape disparand din topul producatorilor de laptop-uri. Apple a vandut doar 3.72 milioane de Mac-uri in T2 2018, cea mai mica valoare inregistrata in ultimii 8 ani, semn ca lumea astepta cu nerabdare lansarea unor noi modele.

Apple a lansat o serie noua de Mac-uri luna trecuta, insa lumea le astepta inca de prin aprilie, asa ca a decis sa nu cumpere nimic pana cand actualizarile vor fi anuntate. Vanzarile companiei Apple au scazut cu 7.1% fata de T1 2018, iar asta a dus compania americana pe locul 6 in topul producatorilor de laptop-uri, aproape de a disparea complet de acolo.

Apple: Vanzarile SLABE de Mac-uri Afecteaza Compania

Apple Vanzarile SLABE Mac Afecteaza Compania 1

Apple a scazut sub Acer in vanzarile de laptop-uri, pentru prima oara dupa o foarte lunga perioada de timp, iar daca lucrurile nu se vor schimba, va fi inclusa in categoria “celorlalti” producatori. Avand in vedere ca Apple a asteptat foarte mult pentru a-si actualiza seria de laptop-uri, era normal ca vanzarile sa scada atat de mult, insa probabil isi vor reveni in T3 2018.

Apple a lansat multe modele interesante de laptop-uri in T3 2018, desi unele au fost primite cu oarecare controverse, lumea este totusi foarte interesata de ele. E greu de spus de pe acum ce fel de vanzari urmeaza sa aiba aceste produse, insa este destul de clar faptul ca Apple ar trebui sa inregistreze o crestere in vanzari in T2 2018 multumita lansarilor.