iPhone: Asa va INLOCUI Cheia Masinii Tale

Apple vrea sa foloseasca iPhone pentru a face uitate cheile pentru masini, cei din Cupertino avand planuri foarte mari pentru utilizatorii cu automobile.

iPhone Cheia Masinii

Compania Apple are planuri foarte mari pentru telefoanele sale iPhone, americanii descriind intr-un brevet de inventie cum intentioneaza sa le permita oamenilor sa inlocuiasca actualele chei de masini cu un telefon. Apple scrie si ca Apple Watch poate fi folosit intr-un mod similar pentru a inlocui cheia unei masini, eliminand astfel necesitatea de a o mai purta cu noi undeva.

Apple spune ca prin utilizarea unui camp magnetic, un iPhone ar putea fi folosit pentru ca masina sa isi recunoasca proprietarul, sa isi deblocheze usile, si sa permita pornirea motorului. Apple sustine ca poate folosi atat un camp magnetic, cat si unde radio pentru a face autentificarea intre iPhone si masina, aceasta metoda fiind, aparent, mai sigura decat actualele metode.

iPhone: Asa va INLOCUI Cheia Masinii Tale

iPhone Cheia Masinii 1

Apple scrie si ca in baza acestui sistem un iPhone poate fi localizat in interiorul unei masini, iar masina ar putea indeplini anumite functii in baza pozitiei in care se afla telefonul in masina. Practic, masina nu s-ar bloca daca telefonul ar ramane in ea, nu ar porni daca el nu e in masina, sau aproape de bord, si poate oferi cine stie ce alte functii interesante pentru clienti.

 

Separat de aceasta implementare, compania Apple face parte si dintr-o organizatie care sustine folosirea NFC-ului pentru deblocarea si pornirea masinilor, Apple fiind dispusa sa sustina asta. Desigur ca nimeni nu stie de cat timp ar fi nevoie pentru a transforma o asemenea idee in realitate, insa cei de la Apple vor sa le ofere oamenilor optiuni noi pentru controlarea masinilor.